• 瀏覽: 28,997
  • 回覆: 421
  • 追帖: 2
全場只有泛民真心為60歲長者討公道!!

強烈要求公開讚成通過無恥法案的民建聯工聯會議員名單。

投票俾民建聯的長者不投票給泛民是長者界的一眾損失!!

容海恩有份投票贊成。竟然做戲對著觀眾扮收回法案。容海恩新民黨民建聯正一無恥人渣到極!

電視做戲扮無辜的殺人騙子!!

李慧琼呢?去左邊? 平時次次都見你上電視第一時間來澄清架。今次唔見你既? 身有屎投左贊成票唔敢出現呀?

今次民建聯是反對剝奪60歲長者拎綜援提至65歲,仲話唔關佢地事。我想問你地民建聯冇帶個腦開會,定係冇帶隻眼開會?
騙子說預算案沒有留意呢項條動議,所以乜Q都通過。民建聯賤到無倫。

關咩事姐

咁五十歲長者同四十歲長者點算

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:28 PM 發表

全力支持強烈要求公開讚成通過無恥法案的民建聯議員名單。

投票俾民建聯的長者不投票給泛民是長者界的一眾損失!! ...
嘥鳩氣!64歲以下條件合適的市民,都可以名言正順去攞公援。

引用:
原帖由 fallen999 於 2019-1-10 07:44 PM 發表

嘥鳩氣!64歲以下條件合適的市民,都可以名言正順去攞公援。
啲打靶仔二十幾歲就攞綜援啦!

泛民真係禍港

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:28 PM 發表

投票俾民建聯的長者不投票給泛民是長者界的一眾損失!! ...
這個法案:在立法會建制和泛民聯手通過,咪閉門造車喇!

引用:

今時今日香港6O歲長者要羅綜援?6O歲剛退休,點都有強積金吧!

引用:

40件涼血建制派議員投贊成65歲票,泛民就投咗良心反對及棄權票。
投票俾建制派D長者,認清楚建制派的醜陋面目啦

泛民幾時為二十歲人士討公道?

引用:

真心呢就吹大左,只係為反而反啫,係真心既當日就講左個point出黎啦,仲等宜家咩?7

引用:

知道你支持他們了,
繼續努力。

記得捐錢俾犯民

20零,30歲就覺得60歲咁後生就開始搶錢,分年青人的錢,民建聯得罪一班人,但就討好更加大的一班人

年輕人感謝民建聯,全因民建聯為年輕人爭取利益。年輕人會唾棄公民黨,泛民,因為佢地擺明同青年人對著幹

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]