• 瀏覽: 28,980
  • 回覆: 421
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 tomip11 於 2019-1-10 07:33 PM 發表
咁五十歲長者同四十歲長者點算
既然你以為四十歲叫長者,咁三十歲呢?

好心你啦,成熟d啦

引用:
原帖由 fallen999 於 2019-1-10 07:50 PM 發表

這個法案:在立法會建制和泛民聯手通過,咪閉門造車喇!
聯你條𨶙,泛民投反對票架

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-1-10 07:56 PM 發表

40件涼血建制派議員投贊成65歲票,泛民就投咗良心反對及棄權票。
投票俾建制派D長者,認清楚建制派的醜陋面目啦
挑,果班所謂「長者」收「著數」投票啫,成日選舉時見有「掌心雷」既長者去「投票」啦

依家貪粒糖,輸架廠

引用:
原帖由 xyz_666 於 2019-1-10 07:58 PM 發表
泛民幾時為二十歲人士討公道?
呢個係問題,重要搵答案,但建制一定無

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-10 07:58 PM 發表

真心呢就吹大左,只係為反而反啫,係真心既當日就講左個point出黎啦,仲等宜家咩?7
咁樣即係呢次。你都認為反得啱啦!

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2019-1-10 08:12 PM 發表

知道你支持他們了,
繼續努力。
笑死!你d邏輯思考能力都幾有創意

乜講事實叫「支持」

引用:
原帖由 smart889 於 2019-1-10 08:25 PM 發表
20零,30歲就覺得60歲咁後生就開始搶錢,分年青人的錢,民建聯得罪一班人,但就討好更加大的一班人
你代表「20零,30歲」講野?你如何得知佢地係咁睇?

班仆街覺得攞綜援係好合理

犯民有份投票架

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 08:24 AM 發表

聯你條𨶙,泛民投反對票架
食屎吖你!反共反上腦,電視又唔睇,立法會唔肯首點會通過法案?建制班垃圾可以隻手遮天咩?正智障中之智障!

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:28 PM 發表
全場只有泛民真心為60歲長者討公道!!

強烈要求公開讚成通過無恥法案的民建聯工聯會議員名單。

投票俾民建聯的長者不投票給泛民是長者界的一眾損失!!

李慧琼呢?去左邊? 平時次次都見你上電視第一時間來澄清架。今次唔見你既? 身有屎投左贊成票唔敢出現呀?

今次民建聯是反對剝奪60歲長者拎綜援提至65歲,仲話唔關佢地事。我想問你地民建聯冇帶個腦開會,定係冇帶隻眼開會?
騙子說預算案沒有留意呢項 ...
只有泛民一心為外國人做事,幫滷味/大蔭帝國 搞亂香港,幫南亞人留係香港,幫雙非成功攞取香港居留權另中港產生矛盾

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 08:22 AM 發表

既然你以為四十歲叫長者,咁三十歲呢?

好心你啦,成熟d啦
咁六十又幾時變咗做長者呀

引用:
原帖由 fallen999 於 2019-1-11 08:44 AM 發表

食屎吖你!反共反上腦,電視又唔睇,立法會唔肯首點會通過法案?建制班垃圾可以隻手遮天咩?正智障中之智障!
你支持獨裁,你分分鍾連屎都無得食,要食你老婆同你子女d肉呀!呢d事係和平時期既大陸發生過啦

因為立法會個結構係建制得票率低但人數多丫嘛,建制班垃圾真係可以隻手遮天架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]