• 瀏覽: 28,951
  • 回覆: 421
  • 追帖: 2
唔好九up,反文祇為自己only

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:28 PM 發表
全場只有泛民真心為60歲長者討公道!!

強烈要求公開讚成通過無恥法案的民建聯工聯會議員名單。

投票俾民建聯的長者不投票給泛民是長者界的一眾損失!!

李慧琼呢?去左邊? 平時次次都見你上電視第一時間來澄清架。今次唔見你既? 身有屎投左贊成票唔敢出現呀?

今次民建聯是反對剝奪60歲長者拎綜援提至65歲,仲話唔關佢地事。我想問你地民建聯冇帶個腦開會,定係冇帶隻眼開會?
騙子說預算案沒有留意呢項 ...
民主係小數服從多數

60也可領津貼,

65多領一千幾百.

人口老化,長者基於生活或醫療所需,政府津貼是要的,但程度上有可圈點的空間.

唔理泛民如何抹黑,到投票日,必投建制派。

泛民係真正共產黨, 將庫房錢分晒比大食懶係最好

你哋唔係咁天真,建制狗會幫市民大眾吓?

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:28 PM 發表

李慧琼呢?去左邊? 平時次次都見你上電視第一時間來澄清架。今次唔見你既? 身有屎投左贊成票唔敢出現呀?

今次民建聯是反對剝奪60歲長者拎綜援提至65歲,仲話唔關佢地事。我想問你地民建聯冇帶個腦開會,定係冇帶隻眼開會?
逢政府做都反,緊有一樣中!

引用:

其實邏輯上 呢個決定係吾合邏輯。泛民成日要同歐美看齊。加拿大,英國係65 歲。建制要親中,但中共係60 歲?!?

其實後生開支仲大過老人,要派錢就全民派,泛民又玩搬龍門

引用:

無腦

只有犯民真心為南亞爭取福利

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-1-10 11:26 PM 發表
唔係喎,佔中嗰陣泛民話巿民會體諒,結果瞓街霸咗幾條主要幹道,迫d睇醫生嘅長者要搭港鐵上上落落再轉車,乜而家又忽然敬老?反水貨嗰陣打到個阿伯四腳朝天,又唔見佢哋敬老?

https://youtu.be/Lu4gIlSoKsw ...
仲成日用「廢老」咁形容~

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-1-10 07:56 PM 發表

40件涼血建制派議員投贊成65歲票,泛民就投咗良心反對及棄權票。
投票俾建制派D長者,認清楚建制派的醜陋面目啦
都不是良心票, 泛民只是反錯也不放過, 可能都係無睇清楚,今次開中了。。

一睇見標題已笑死人!

剩係得果班月入幾十萬沒野做得把死人口既已員講東講西,60歲長者都沒出聲。遲d唔知有沒人搵人出來要求司法覆核,又可以收律師費喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]