• 瀏覽: 29,005
  • 回覆: 421
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-23 09:08 AM 發表

真係笑死

如果大陸真係有信用,買個一百幾十元都咁大陣仗?咪因為大陸人無互信囉,你重唔明?
你得咁多料啦?咁係香港yahoo拍賣,咪又係山長水遠走出來一手交貨一手交錢,咁陣仗好細咩?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-23 09:13 AM 發表

你得咁多料啦?咁係香港yahoo拍賣,咪又係山長水遠走出來一手交貨一手交錢,咁陣仗好細咩?
唔同,起碼收錢果位信對方係俾真錢,而唔使第三方保證,咁係可以減低交易成本。咁簡單你都唔明

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-23 04:17 PM 發表

一時又話大陸用支付寶大陣仗要第三方機構(但實際只係用App 1分鐘搞掂)。

另一方話香港面對面交收要成個鐘加額外車費,硬要話唔大陣仗。真係不知謂,又搬龍門。

係有誠信既買家直接過錢去銀行,賣家自動出貨啦。就係因為信唔過對方先要面收,基本誠信都冇就話d錢真。唉,傻仔,冇支付寶,咪又係用銀紙。

因為偏見人都弱智左,井低蛙 ...
一分鐘?八達通一秒唔使喎,又唔使俾人賺

面交可以即時收貨完成交易,快靚正。

買一百幾十元重要俾銀行賺?重要等送貨呀?笑死

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-23 04:38 PM 發表

yahoo拍賣用八達通交收,講野正常d好冇。答你都冇9謂。

面交即時完成交易?講到唔洗浪費時間夾時間出來交收咁。你估個個24時間得閒架?當然以你既性格一定話人地24小時on call交收既。

仲有你講既成本,用銀紙,印銀紙唔係成本?坐車出來既時間唔係成本,車費唔係成本,又想笑死人呀?用支付寶要咩成本?電話既電費呀?定 ...
大陸連去食飯果十元八塊都用支付寶啦,乜你唔知? 唔怪得你以為唔正常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]