• 瀏覽: 28,955
  • 回覆: 421
  • 追帖: 2
犯民宗旨,凡是對方同意我便反對

建制泛民一9樣

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-1-13 11:00 AM 發表

9唔搭8。
我講事實啫,世上無免費午餐架

咁啱攝到個好位啫

有份投,都要話人屈佢,你飲茶畫點心都會對下掛

從公平民主嘅角度睇. 人人都應該領取高齡津貼。否則便是歧視行為。關閉了港台每年慳四億港幣。
支持港台獨立,是指香港電臺。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 08:31 AM 發表

咁樣即係呢次。你都認為反得啱啦!
佢地目的唔係反60歲變65歲,點反得啱呢?佢地都反唔到point

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-14 08:11 PM 發表

佢地目的唔係反60歲變65歲,點反得啱呢?佢地都反唔到point
佢哋為支持中共而支持啫!

轉載
https://youtu.be/oS2sBTDWkF4

引用:
原帖由 wlwong1024 於 2019-1-12 04:27 PM 發表

錯, 65歲才可拿,
60至65歲食自己,
林鄭政府跟本無考慮同步及機構的陪合....這是財政縮皮行動, 背後應該有另ㄧ大白象出現😤😤
我記錯,不過好多人打份工吾報稅攞綜援,重申請公屋,吾係講新移民,係真香港人。大白象我吾同意,大型基建係睇長遠,到你想起時,都太遲,港珠澳香港段本來優勢在香港,不過香港遲遲未通,已失去優勢,香港建築工人少,工資高,但又吾比人引入外勞,為保障自身利益,自相矛盾,個個承辦商,判頭當政府係大水喉至係真。

誰會信這班畜牲。

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:28 PM 發表
全場只有泛民真心為60歲長者討公道!!

強烈要求公開讚成通過無恥法案的民建聯工聯會議員名單。

投票俾民建聯的長者不投票給泛民是長者界的一眾損失!!

容海恩有份投票贊成。竟然做戲對著觀眾扮收回法案。容海恩新民黨民建聯正一無恥人渣到極!

電視做戲扮無辜的殺人騙子!!

李慧琼呢?去左邊? 平時次次都見你上電視第一時間來澄清架。今次唔見你既? 身有屎投左贊成票唔敢出現呀?

今次民建聯是反對 ...
我反為支持呢個方案,資源會更集中比真正有需要嘅人。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-15 08:12 AM 發表

佢哋為支持中共而支持啫!

轉載
https://youtu.be/oS2sBTDWkF4
一邊亂咁支持,一邊亂咁反對,一擔擔

呢D先至係正常社會。

引用:
原帖由 vinsze_hk 於 2019-1-16 08:04 PM 發表

一邊亂咁支持,一邊亂咁反對,一擔擔
亂反對最多做唔成,但亂支持就好易做錯事,錯咗之後補救就重大件事,好似d大白象工程,做咗之後重要不斷使錢

泛民唔犯民已經算幫忙

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]