• 瀏覽: 870
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
投鐵票俾民建聯虐待自己的長者公公婆婆,真係得罪講句,可算是自作孽自作自受。不投票俾泛民是你們的損失。

民建聯又虐待60歲以上長者了。

不知60歲的公公婆婆個腦和意識清醒未。

60歲以上的長者唔知有冇後悔投票俾民建聯。

今日睇TVB新聞,第一位出場為長者聲討是一眾泛民。第二位是容海恩,第三位是林鄭卸膊給眾議員一致讚成通過。民建聯和工聯會一句聲都冇出過。
答案隔空的呼之欲出:是民建聯投票支持通過法案65歲才可領綜授!

李慧琼呢? 去左邊? 平時次次都見你上電視第一時間來澄清架。今次唔見你既? 身有屎投左贊成票唔敢出現呀?

今次民建聯是反對剝奪60歲長者拎綜援提至65歲,仲話唔關佢地事。我想問你地民建聯冇帶個腦開會,定係冇帶隻眼開會?
騙子說預算案沒有留意呢項條動議,所以乜Q都通過。民建聯賤到無倫。

維園呀叔 你們仲夠唔夠膽呀大個口罵泛民。

全場只有泛民真心為60歲長者討公道!!

強烈要求公開讚成通過法案的民建聯議員名單。

咁五十歲同四十歲長者點算

個議案擺左喺財政預算案,當日點解唔見任何一個犯民提出嚟討論,到過晒先至賊過興兵有叉用,根本犯民有冇真心為你去睇過個預算案,而家就好清楚知道啦!

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:15 PM 發表
投鐵票俾民建聯虐待自己的長者公公婆婆,真係得罪講句,可算是自作孽自作自受。不投票俾泛民是你們的損失。

今日睇TVB新聞,第一位出場為長者聲討是一眾泛民。第二位是容海恩,第三位是林鄭卸膊給眾議員一致讚成通過。民建聯和工聯會一句聲都冇出過。
答案隔空的呼之欲出:是民建聯投票支持通 ...
淨系泛民邊夠票通過?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-1-10 07:42 PM 發表
個議案擺左喺財政預算案,當日點解唔見任何一個犯民提出嚟討論,到過晒先至賊過興兵有叉用,根本犯民有冇真心為你去睇過個預算案,而家就好清楚知道啦! ...
明知建制派一定贊成通過,咪送佢一程囉

20零,30歲就覺得60歲咁後生就開始搶錢,分年青人的錢,民建聯得罪一班人,但就討好更加大的一班人

填島要錢……下次升上70---75----80--->

班土共狗咬狗,扮晒慘搏同情,最尾咪又係投硬票支持政府?

乖乖投票支持政府啦,汪汪!

引用:
原帖由 b1911 於 2019-1-10 07:51 PM 發表

明知建制派一定贊成通過,咪送佢一程囉
成年唔出聲就係要班長者受害救唔番先出尼抽政府水?好一招"一將功成萬骨枯"

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-10 07:15 PM 發表

答案隔空的呼之欲出:是民建聯投票支持通 ...
攞少啲錢都好過投比泛民,隨時屋都冇得住!

唔算, 嗰班一路嘈單程證新移民雙非但係又一路投票畀泛民公民黨至算自作孽。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]