• 瀏覽: 9,280
  • 回覆: 131
+2
民建聯 又為香港 做了件好事

中國人 現在 長命 很多了, 所以 60歲已經 不能算是 長者,只能算 中老年

希望 民建聯 下次 提議 80歲 才能申請!

中國 沒奉行 言論自由, 既然 "愛黨人士"  支持 黨 就 必然 同樣要 支持 這政策
所以 限制 她們 言論自由 就是對她們 立場的 尊重!, 請大家 尊重 她們! 這樣她們才會感到  榮耀!
好提議。

大家記得講比屋企長者知,佢地只係小政府,未必知係邊班議員搞出黎

祝佢地個個都最盡六十四零十一個月

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

中國人 現在 長命 很多了, 所以 60歲已經 不能算是 長者,只能算 中老年

希望 民建聯 下次 提議 80歲 才能申請! ...
一黨獨大,由割歌法起到,剪根,剪布,DQ,放生689,通過一地兩割,立23條到掉五千億落海,做佐咁多好事,樓主有排你感謝呀樓

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-10 17:38 發表

公文袋引佐大陸人南亞人來港你何解隻字不提

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-1-10 18:49 發表

公文袋引佐大陸人南亞人來港你何解隻字不提
有幾奇啫,泛民都有份投贊成同棄權,佢哋永遠唔會提,咁先可以令黃豬們自我感覺良好

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2019-1-10 06:54 PM 發表

有幾奇啫,泛民都有份投贊成同棄權,佢哋永遠唔會提,咁先可以令黃豬們自我感覺良好
都有雙位數泛民投贊成 不過今次兩邊話政府偷偷地放入個財政預算上 ……我想講 要你班議員黎做咩 白字黑字係財政預算案上面 你地都唔睇清楚 而家反咬政府 甘要議員黎做咩??

民賤聯就是賣港賊

返去叫你阿媽阿爸唔好咁快退休啦,多做5年工,搵多 d先退休。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

錯了,整個福利體系根本就是一個騙局,根本不需要福利,你知道嗎中國人吃草也可以生存,香港已經回歸中國食草是遲早的問題,為什麼還要福利?

共產黨給你生存已經是最大的福利,老人家要食草,小朋友要食草,所有人都要食草,這才是共產主義

焦土政策就是要這樣

65歲長者綜援同普通綜援有咩分別? 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]