• 瀏覽: 9,283
  • 回覆: 131
+2
妳是 想說 民建聯 口裡說不,身體卻很誠實 嗎?

柯創盛 以及 民建聯 都是  為了香港 而投讚成, 這是好事來,為何 要否認? 真是 莫名其妙

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-11 11:11 AM 發表

民建聯柯創盛稱,民建聯並不同意相關做法。
https://hk.news.yahoo.com

有邊次 民煮派倡議 會被通過???
引用:
原帖由 damonling 於 2019-1-11 11:14 AM 發表

唔係民煮派倡議先咩?

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-10 05:38 PM 發表
民建聯 又為香港 做了件好事

中國人 現在 長命 很多了, 所以 60歲已經 不能算是 長者,只能算 中老年

希望 民建聯 下次 提議 80歲 才能申請! ...
點解60歲攞唔到長者咭

攞健全成人綜援囉............由18歲攞到59歲無問題, 攞到64歲就有生活唔到..........

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-11 11:18 AM 發表
妳是 想說 民建聯 口裡說不,身體卻很誠實 嗎?

柯創盛 以及 民建聯 都是  為了香港 而投讚成, 這是好事來,為何 要否認? 真是 莫名其妙

...
因為你們。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 nicencl 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

中國人 現在 長命 很多了, 所以 60歲已經 不能算是 長者,只能算 中老年

真奇怪,60歲唔可以攞綜援嗎?長者綜援同普通綜援,未一樣都是綜援!新聞話兩者相差一干蚊!只係少了一千蚊咋。講到好似60歲要瞓街咁!咪再呃人喇!

我唔明有咩好嘈,現在仍可以拿到成人綜援,仲想點

引用:
原帖由 led_dada 於 2019-1-10 08:01 PM 發表
長者綜援 = 生果金?
不是,是2樣野。

呢度d人咁嘈,係咪好多都需要拎綜援,亦要佢地父母到60歲都要靠拎綜援過活?

引用:
原帖由 lampo76 於 2019-1-11 12:07 PM 發表
我唔明有咩好嘈,現在仍可以拿到成人綜援,仲想點
混淆視聽,乜都鬧政府一餐

引用:

從來六十歲都唔算係長者

民建聯

引用:

飲用進口奶粉、打進口疫苗,一定會長命

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2019-1-10 10:17 PM 發表

非長者綜援少收三分一架。
既然係非長者 點解要領取長者綜援?

引用:
原帖由 tomip11 於 2019-1-11 01:41 PM 發表

既然係非長者 點解要領取長者綜援?
一個字懶!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]