註冊 登入

[兩岸新聞評論] 【華為風暴】中國大使轟加拿大「白人優越論」

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-1-10 09:35 PM 發表

絕絕絕絕絕大部分政府高官同私人公司高層都係白人呀。
唔好賴, 好多醫生律師都係黃種人添, 你又隻字不提
政府工面試多數幾個人見, 偏袒白人嘅成數非常少
本土白人都成日投訴太多外國學生霸學位, 拉高生活水平
而且少數民族申請政府工有分加, 你自己唔夠班做不到高層唶

唔啱聽就咪回
人身攻擊單打挖苦挑釁必定檢舉
咪話我唔預先警告你班奶黨柒頭

回覆 引用 TOP

精選樓盤
好多白種人根本就係垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

咁你犯左法, 可以5使拉  咁要國際刑警做乜, 要聯合國做乜
如果條女無犯法, 使驚被人拉 ?
你應該引用旺角朱 sir打人案,呢度D人話個個吾打凈打你,一定身有屎,甘即是個個吾拉就凈拉條舟,條舟一定又係身有屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 司馬乁 於 2019-1-10 05:35 PM 發表

轉機被拉. 聲稱犯了美國法律.
原來美國法律和加拿大法律可以任意對其他國家人民執行.

西人自大, 無法無天, 想用自己法律統治全世界. 破壞世界和平. 海盜侵略基因發作.

其實 TPP 已有這樣的法律特權問題, TPP 簽署國可被美國法院審判和懲罰.
但侵侵一上台就退出 TPP. 原來, 現在都廢事叫你地簽 TPP. 直接當自己有 TPP 契約權力. 無法無天自大到極. ...
孟晚舟唔係中國人, 佢係加拿大籍, 中共不准擁有雙重國籍

唔啱聽就咪回
人身攻擊單打挖苦挑釁必定檢舉
咪話我唔預先警告你班奶黨柒頭
引用:
原帖由 ASoIaF 於 2019-1-11 12:04 PM 發表

Out 晒啦,孟晚舟曾經有加拿大居留資格但一早已經過期所以從來都無入籍加拿大。佢現時只有香港永久居民身分同中國大陸公民身分!佢係用內地專才計劃來港所以唔需要放棄中國戶籍!

回覆 引用 TOP

白人優越論看看馬克思便知道,十幾億中國人向這位白人叩頭模拜!

加拿大洋人有咩反應?
有冇深切反醒?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ibm1 於 2019-1-10 05:37 PM 發表

最 L 搞笑係有唔少黃種人都鐘意做 "白人優越主義者",
以狗的心理, 向著白人擺尾伸脷~
對, 老處明, 大後庭, 陳二莊, 余老味, 涼瓜傑.....
好能多

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-1-10 05:43 PM 發表

加拿大都仲有白人優越論?
係加拿大嘅街道上已經見到多數係有色人種
係加拿大人自己覺得,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-1-10 07:19 PM 發表

恐怖分子危害國家安全既人係美國有冇得保䆁見律師?有冇聽過Guantanamo Bay?  
毒果冇講, 所以佢地唔知

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
個個人都會話自己最好、最叻、最優起越,有什麼出奇!
(例1)白人最優越、法律制度最好、....不能盡錄。
(例2)要不是我們政府照顧,你們香港完蛋了。
字面需然唔一樣,但背後意思咪一樣!

回覆 引用 TOP

白人要假西 送條女 比 佢地屌 , 他們 立即送 全家女人 去食 洋腸。 假西完全 不覺得 羞恥。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

咁你犯左法, 可以5使拉  咁要國際刑警做乜, 要聯合國做乜
如果條女無犯法, 使驚被人拉 ?
腦裝屎, 拉來做人質。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2019-1-11 12:04 PM 發表

孟晚舟有中國護照,有香港護照,偏偏就沒有加拿大護照,怎麼會有加拿大國籍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。