註冊 登入

[兩岸新聞評論] 【華為風暴】中國大使轟加拿大「白人優越論」

加拿大都仲有白人優越論?
係加拿大嘅街道上已經見到多數係有色人種

精選樓盤
引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

咁你犯左法, 可以5使拉  咁要國際刑警做乜, 要聯合國做乜
如果條女無犯法, 使驚被人拉 ?
孟晚周冇在美國犯美國法律. 更加無在加拿大犯加拿大法律.
但被鎖手扣, 被囚在拘留所. 旨在侮辱. 西人人權惡劣到極.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 05:29 PM 發表

大陸個D叫法律?

孟晚舟 被拉, 可以請律師, 可以保釋, 而加拿大人, 人都唔知系撚邊, 都5知系咪死左啦
咁你話, 邊個先系法律
美加屍髮至高無上,都唔想俾你保釋,肥平、孟舟都係咁,律師有咩用?都維護唔到佢地權益,駛錢就有份。如果唔係阿爺拉了兩條間諜,個官都唔考慮俾佢保釋。橫豎大家都玩唔俾保釋,等你慳律師費。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

當"中國壞嘲簿"出呢種, 零理據/基礎煽情言論
華為慢慢周在加拿大法律上, 應該處於極度下風
否則, 共擋一向作風, 只會以正義勝利者姿態, 預早耀武揚威
而唔係訴諸於低端市井之徒情感

幸好華為並非上市公司, 否則呢種言論必觸發大幅拋售

提示: 違規內容已被屏蔽
蝗蟲亂港(大陸,印巴,非洲假難民)
今日割百億,明日割千億,然後得一夕安寢。起視四境,而蝗軍又至矣!然則香港之地有限,暴蝗之欲無厭,奉之彌繁,侵之愈急,故不戰而強弱勝負已判矣。至於顛覆,理固宜然。古人云:「以地事蝗,猶抱薪救火,薪不盡,火不滅。」此言得之。
引用:
原帖由 starr 於 2019-1-10 05:34 PM 發表

近代中國科技落後,自清朝晚期就有派留學生
如果國家政策連官員都唔以身作則,何以說服民眾?
不用說服民眾,人民走得更快。各師各法,偷渡,打黑工,嫁老鬼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ibm1 於 2019-1-10 05:37 PM 發表

最 L 搞笑係有唔少黃種人都鐘意做 "白人優越主義者",
以狗的心理, 向著白人擺尾伸脷~
社會總有人選擇做壞人, 漢奸.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 醜陋傀儡 於 2019-1-10 05:52 PM 發表

當"中國壞嘲簿"出呢種, 零理據/基礎煽情言論
華為慢慢周在加拿大法律上, 應該處於極度下風
否則, 共擋一向作風, 只會以正義勝利者姿態, 預早耀武揚威
而唔係訴諸於低端市井之徒情感

幸好華為並非上市公司, 否則呢種言論必觸發大幅拋售
...
原來加拿大的法律咁脆弱, 完全建基於美國的指令 中美傾掂數, 期限到又收唔到美國的引渡令, 加拿大可以唔放人嗎 ? 60天期限的29/1 還有多少天 ?   

引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 05:38 PM 發表

咁你犯左法, 可以5使拉  咁要國際刑警做乜, 要聯合國做乜
如果條女無犯法, 使驚被人拉 ?
老美要出兵伊拉克,都係無視聯合國決議。其實聯合國有乜實際作用?

回覆 引用 TOP

講多無謂... 阿爺大量拘捕中國境內加拿大罪犯就是了... 拉晒D加拿大白人罪犯去勞改打藤, 送入所謂百萬集中營受靶吧...

反中亂港犯民賤狗冇好人 賤格契弟腦癌黎不斷害港人

港奸: 走狗銘 貪安生 何瀆淫 神棍君 愚弱薇

黑金: 呃錢李呃人 禍港長毛賊 貪瀆屠緊申 廢話冚家傑 公淫毛掹靜

亂港: 佔中三屎 肢亂 淫力 記脅 淫陣 教脅 學攣 學淫(黃痴瘋)
引用:
原帖由 小魔怪 於 2019-1-10 05:33 PM 發表

三十年前或者仲係
宜家都係

班愛黨柒頭連加拿大都未去過, 就鬼殺咁嘈起哄

唔啱聽就咪回
人身攻擊單打挖苦挑釁必定檢舉
咪話我唔預先警告你班奶黨柒頭
西方執法單位使用暴力的例子

https://www.youtube.com/watch?v=NBmqEpVOaik

引用:
原帖由 真係笑話 於 2019-1-10 06:08 PM 發表

原來加拿大的法律咁脆弱, 完全建基於美國的指令 中美傾掂數, 期限到又收唔到美國的引渡令, 加拿大可以唔放人嗎 ? 60天期限的29/1 還有多少天 ?    ...
唔知咩係引渡協議嗎? 不如慢慢學習吓先發言吖?
如果真完全建基於美國的指令, 洗咩引渡聆訊, 即捕即送美國啦

若果咁有信心加法院唔會收到美國引渡令
點解班小醜仍要, 此時此刻, 出埋D咁低能"加國白人優越論"言論? 反映緊乜嘢?
樓上幾位已經講過唔係事實 (皮膚愈白, 法律上愈刁難就有可能)
慢慢周事件, 對以為有錢可以打橫行嘅大陸new money, 係好事黎. 睇路啊大叔大嬸?

著起西裝的生蕃,學文明人講法治法律,笑咗

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。