• 瀏覽: 6,548
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
+4
工業革命後,西方國家自恃科技先進,武器利害,便四出侵略,搶殖民地,掠奪資源;並確立「西方中心論」和「白人優越論」,欺壓有色人種。
講到尾,其實只係海盜基因作祟,有幾優越!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-10 05:24 PM 發表
講銀完,偉大的祖國權貴又係照樣送子女過去。
按人口比例,西方國家去中國比中國去西方國家的人數更多

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-1-10 06:54 PM 發表

著起西裝的生蕃,學文明人講法治法律,笑咗
可能係為咗要交心, 驚住被炒/撤換
但係豬一樣嘅隊友黎?
如果唔係豬, 呢個時候講D咁嘢
就係有心靠害慢慢周嘞

引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 05:29 PM 發表

大陸個D叫法律?

孟晚舟 被拉, 可以請律師, 可以保釋, 而加拿大人, 人都唔知系撚邊, 都5知系咪死左啦
咁你話, 邊個先系法律
恐怖分子危害國家安全既人係美國有冇得保䆁見律師?有冇聽過Guantanamo Bay? 

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-1-10 07:19 PM 發表

恐怖分子危害國家安全既人係美國有冇得保䆁見律師?有冇聽過Guantanamo Bay?  
你又佢地系恐怖份子? 証據呢?

引用:
原帖由 足球高手 於 2019-1-10 07:27 PM 發表

你又佢地系恐怖份子? 証據呢?
其中有條友出咗名經常接觸內地異見人士向外國機構同國家提供內地敏感消息,乜用旅遊簽證可以做呢啲嘢?以前當睇唔到唔代表係合法!佢應該預咗有今日!

Pride and prejudice

引用:
原帖由 q5756667877 於 2019-1-10 06:33 PM 發表

宜家都係
天秤角度唔同左喇,西方白人頭上沒光環了

引用:
原帖由 q5756667877 於 2019-1-10 08:32 PM 發表

唔通東方有咩
唔係西方無就變成東方有,而家係變成多極而唔係白人單極說了算既世界

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2019-1-10 07:10 PM 發表

按人口比例,西方國家去中國比中國去西方國家的人數更多
去中國做生意多啦。
兩樣係唔同嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]