• 瀏覽: 12,168
  • 回覆: 137
+2
引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2019-1-10 04:34 PM 發表
知足常樂理解的人多,做到的人少...

如果你可以做到,在香港一樣可以好開心,做唔到,飛到瑞士都一樣係痛苦...
喺香港好難做到...

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-10 04:11 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2240000/2243427/swiss_exmobile_20190109_J_1024.png

瑞士曾被譽為最適合移民的地方,80後Cary本來於香港五星級酒店工作6年,生活穩定,但2016年毅然與從事珠寶鑑定的奧地利籍丈夫Haensel移民瑞士巴塞爾,至今移民兩年,移民瑞士後學懂了如何放 ...
香港人走去瑞士搶人哋飯碗,做蝗蟲!
有事記住唔好返嚟喊苦喊忽呀!

條女真係9up,瑞士係全世界移民難度最高,條件最苛刻,配額最少嘅國家。通常只有兩種,結婚團聚和卓越人士。

好地地一遍報道,就係戇鳩樓主最尾加幾句破壞晒

引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-1-10 04:17 PM 發表
說得好, 她們都移民,香港就有救了, 請不要回來了
人生是自己的
喜歡就好了

引用:
原帖由 Bigwai 於 2019-1-10 07:01 PM 發表
瑞士主要係分德語區同法語區,唔知點解巴素爾係「主要用英文溝通」。
仲有意大利區同羅馬區

呢d係人都知,唔使講……
返貴州鄉下住壓力仲小呀。

引用:
原帖由 kavid0 於 2019-1-11 08:49 AM 發表

窮港男等死。
窮 L 港男新希望 ,14萬搞掂

14萬套餐包搞掂 中介誘港男越南「買妻」

http://hd.stheadline.com/news/daily/hk/731878/

都有中國人在非洲生話好開心,每人追求不同。

咪又係要返工,捱世界,揾到條老臘腸就以為執到寶,人地貪你嫩囗夠蠢,傻西

自古有言,得洋腸,得天下!

中國咁好,點解唔移民中國

瑞士好處是平Rolex 任你買

引用:
原帖由 fwa23215 於 2019-1-11 08:27 AM 發表
悶到扑街
日日睇表囉