• 瀏覽: 14,158
  • 回覆: 276
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-1-10 02:10 PM 發表
好多議員往往人地講野行左出去,投票響鐘先返入黎,咩都唔清楚就盲目投票,當然批左自己都唔記得啦。
九西政府好奸, 多項議題梱綁式投票, 逼議員通過魔鬼細項都唔知

真係好後悔去咗投票選左班低智耳園。

如果真係立法會批左,唔可以怪特首,要怪就怪議員到底有沒有睇過所有立法會文件先開會,議員失職,應全部立即辭職。

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-1-10 01:50 PM 發表
難為咁多老人家支持建制派.
D老人家過多幾曰就吾記得,之後又講是泛民一手造做

保皇黨今次大獲, 如今年唔逼777派8000蚊, 以後一定嚇走長者票

引用:
原帖由 erectdick 於 2019-1-10 02:30 PM 發表
真係好後悔去咗投票選左班低智耳園。

如果足投泛民就應該就低你死,投建制就只是小小看漏,罪不在議員身上

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-1-10 02:37 PM 發表

D老人家過多幾曰就吾記得,之後又講是泛民一手造做
又話民主派拉布

建制派, 架係自己攞嚟刁   

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-1-10 02:48 PM 發表
建制派, 架係自己攞嚟刁   
呢面照妖鏡一照真係點遮都醜!

無晒泛民,幾好話cut 就cut 了

就係呢40條人渣建制派議員,贊成將老人家申請年齡提高至65歲,佢哋想餓死班貧困老人先至安樂

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-1-10 02:58 PM 發表

就係呢40條人渣建制派議員,贊成將老人家申請年齡提高至65歲,佢哋想餓死班貧困老人先至安樂
其實不是人人想申請, 只係想保留一個安全網以防萬一, 人有三衰六旺

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-1-10 01:42 PM 發表

8個棄權問你死未。。
8個棄權都知係撐定唔撐

又唔講投票體現民主制度?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-10 01:23 PM 發表
政府宣佈下月起把長者綜援申請資格由60歲延至65歲,此舉將令新申請的60至64歲人士須轉為申領成人綜援,比長者綜援少逾千元,惹來全城鬧爆。特首林鄭月娥今早出席立法會答問大會,多名議員促撤回有關決定,但林鄭反駁指,此決定早已在《2018年撥款條例草案》列出,當時議員通過款條例草案,即批准政府此政策改變...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
建制保皇奴才舉手機器,當然唔記得自己做過咩啦,現眼報啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]