• 瀏覽: 14,152
  • 回覆: 276
  • 追帖: 1
+9
政府宣佈下月起把長者綜援申請資格由60歲延至65歲,此舉將令新申請的60至64歲人士須轉為申領成人綜援,比長者綜援少逾千元,惹來全城鬧爆。特首林鄭月娥今早出席立法會答問大會,多名議員促撤回有關決定,但林鄭反駁指,此決定早已在《2018年撥款條例草案》列出,當時議員通過款條例草案,即批准政府此政策改變...

777呢棍打到班保皇黨應一應, 神又係佢地, 鬼又係佢地

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190110/59125892

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
建制批準即是真理   即是絕大多數港人支持 

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-10 01:23 PM 發表
政府宣佈下月起把長者綜援申請資格由60歲延至65歲,此舉將令新申請的60至64歲人士須轉為申領成人綜援,比長者綜援少逾千元,惹來全城鬧爆。特首林鄭月娥今早出席立法會答問大會,多名議員促撤回有關決定,但林鄭反駁指,此決定早已在《2018年撥款條例草案》列出,當時議員通過款條例草案,即批准政府此政策改變...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
成班垃圾政棍,呃選票!

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-1-10 01:26 PM 發表
最緊要有班老鄉大媽大叔支持 

睇到呢 d 標題唔駛估都預左係毒果

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-1-10 01:26 PM 發表
有幾多人知曾經有呢條法案修改?靜雞雞半夜通過???

民主表決,但係「泛民主」話要多數服從少數。
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-10 01:23 PM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-10 01:30 PM 發表
東方唔會鬧政府咩

民主派投贊成,包括專業議政莫乃光、梁繼昌、李國麟。。

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-1-10 01:37 PM 發表
集體扯貓尾蝦長者

引用:
原帖由 josonlai 於 2019-1-10 01:37 PM 發表
原來泛民得三丁友贊成,咁點解會過到?

引用:
原帖由 kenlee1010 於 2019-1-10 01:40 PM 發表

原來泛民得三丁友贊成,咁點解會過到?
8個棄權問你死未。。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-10 01:30 PM 發表
如果唔係蘋果,唔通係大公,文匯這些奴才報紙會公正報導咩

難為咁多老人家支持建制派.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]