• 瀏覽: 5,592
  • 回覆: 113
過氣港督,連英國政壇都無位佢企。

真係好想佢攞嘅證據出啤俾大家睇下點變質法,唔好淨係識刷存在感。
引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-10 12:53 PM 發表
中國國家主席習近平上周發表《告台灣同胞書》,表示「和平統一、一國兩制」是收回台灣的最佳方式;但另一方面,台灣總統蔡英文則回應指絕大多數台灣人堅決反對一國兩制,引起兩岸三地對這政治體制的熱烈討論。末代港督彭定康日前就指出,「一國兩制」曾是個極好的(brilliant)處理香港回歸中國的方法,但自從習近...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...

一本通書不能睇到老, 何況鄧小平先生的一國兩制都系30幾年前的概念.
世界變系必然和必須.

千古罪人+毒果偷渡黎都將民主變收黑金民主了

肥彭收皮啦

大家話肥彭會死先定毒果死先

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-10 01:03 PM 發表
過氣港督,連英國政壇都無住佢企。

真係好想佢攞嘅證據出啤俾大家睇下點變質法,唔好淨係識刷存在感。

...
知唔知末代獨裁港督嚮英國撈緊邊一飯?有無工開?

千錯萬錯都係你死肥彭錯啦!當年回歸前如果你極力向英女蝗要求給予港人全民普選,今日就唔洗煩啦!!仲唔係你錯!?千古罪人!!

肥彭,我只係知佢做過:75 單程變 150

港人要好多謝呢位代港督
引用:
原帖由 百李挑一 於 2019-1-10 01:08 PM 發表

知唔知末代獨裁港督嚮英國撈緊邊一飯?有無工開?

佔中宣誓玩嘢港獨噓國歌,都係犯民黃絲本土班仆街搞出嚟,先撩者賤好怪人打壓你,仲要係用法嚟打柒你

肥彭係有本事,個個「本土」出生港人都有居英權,但事實係⋯⋯權貴先有,民主喎。
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-10 01:07 PM 發表
肥彭收皮啦

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-10 12:53 PM 發表
中國國家主席習近平上周發表《告台灣同胞書》,表示「和平統一、一國兩制」是收回台灣的最佳方式;但另一方面,台灣總統蔡英文則回應指絕大多數台灣人堅決反對一國兩制,引起兩岸三地對這政治體制的熱烈討論。末代港督彭定康日前就指出,「一國兩制」曾是個極好的(brilliant)處理香港回歸中國的方法,但自從習近...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...
隻死狗仲未死?

引用:
原帖由 pqmboss 於 2019-1-10 01:07 PM 發表
我估毒果死先。

肥彭可能身㾗,所以得閒出嚟俾人鞕下。
引用:
原帖由 pqmboss 於 2019-1-10 01:07 PM 發表

主題標籤 #彭定康
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]