註冊 登入

[本港新聞評論] 林鄭指收緊長者綜援已批無法撤回

引用:
原帖由 吾美麗 於 2019-1-10 12:22 PM 發表

搞醫療券的确是火上加油,應該在社區現時d乜乜青年會教會改做公私合營診所,收一百蚊減輕急症室使用。
綜援睇大夫唔駛錢

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
精選樓盤
提示: 違規內容已被屏蔽
有競爭有進步
壟斷行業收縮
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-10 01:45 PM 發表

原來你拎綜援免費睇,唔怪得咁反對政府增加醫療服務
有睇開公立醫生都知,掛號大大隻字寫住,離地嘅未必知

http://ha.org.hk/haho/ho/cs/v3/serviceguide_feewaving_b5.htm

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-1-10 11:58 AM 發表

老實~呢D綜援慳得幾多錢丫~炒晒班副局長同政治助理已經夠俾啦
呢堆憯建物體比綜援仲衰, 簡直係蝗蟲, 食窮食港人

有競爭有進步
壟斷行業收縮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-10 01:16 PM 發表

棄權票,無得輸。比投反對票嘅更無用。

棄權代表不反對

由容海恩提出,冇保皇黨反對的議案,政府食住上當然理所當然。

保皇9最撐689,又撐七警打人
但對689起訴七警就隻字不提

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-10 01:49 PM 發表

棄權代表不反對
等埋發叔

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-10 01:51 PM 發表

等埋發叔
棄權方法

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-10 12:51 PM 發表

唔好話我老屈啦

那些逢忠必反狗奴才話泛民為反而反原來是大話

已掌握議會多數優勢, 班老野仲有乜價值? 不過係兔死狗烹啫

回覆 引用 TOP

其实没看内容是没必要留言的
引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-10 01:59 PM 發表

那些逢忠必反狗奴才話泛民為反而反原來是大話

我只係「其中一個」被佢哋「黑名單」:版煮報夢,被監控會員 253, 133331628, Pink-puncher,鍾無豔, WongManTak
仇中反中最鍾意用「黑名單」維穩
引用:
原帖由 樹懶叫 於 2019-1-10 12:13 PM 發表

班老野唔用腦,你比粒糖佢然後叫佢去投2號佢就投2號……問佢2號係邊個都唔知啦!可能老人痴呆啩?
呵呵…講緊老人家,佢地自己都知時日無多.邊個對佢地好,有著數就投邊個是很正常啊!唔通你要老人家幫你考慮10年8年後的事情?? 

特首搞咁多野,梗係好想俾人斬!

回覆 引用 TOP

我都要插政府

竹杖芒鞋踏半生,
罡風霜雪渡天涯,
廿載五陵遊子夢,
風波煙裹影浮生,

消遙伴我清風爽,
世態炎涼莫介懷,
火浴鳳凰歸有日,
一身煙雨去無聲。

回覆 引用 TOP

真係好後悔去咗投票選左班低智耳園。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。