註冊 登入

[本港新聞評論] 林鄭指收緊長者綜援已批無法撤回

引用:
原帖由 美芯老闆 於 2019-1-10 12:11 PM 發表

作為藍絲既我都要插政府
中國既政治一向都係權力令人低智架啦
即係無論之前有幾smart, 一旦登上權力高峰, 就算變左低能仔咁...
點解會咁? 因為冇人可以糾正佢囉

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
精選樓盤
柒鵝正臭西

點解民煮國家咁多近親相交,特老土交靚女伊飯卡,老布薯交小布薯,克仔頓交老婆師奶莉,老杜腦多交小杜腦多,李光妖交李顯蟲,賓賓阿雞落交三世,它信交妹英綠,扑正希交扑緊惠,傻西用下腦啦民煮
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-1-10 12:13 PM 發表

我建議你睇番當日邊個有份投票贊成財政預算案
唔使睇啦。年年泛民都習慣性反對財政預算案架啦。不過舊年好啲,冇拉布。

搞醫療券的确是火上加油,應該在社區現時d乜乜青年會教會改做公私合營診所,收一百蚊減輕急症室使用。

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-1-10 11:58 AM 發表

老實~呢D綜援慳得幾多錢丫~炒晒班副局長同政治助理已經夠俾啦
正確⋯⋯⋯今屆特區政府貪官專向長者埋手發行銀色長者債券⋯⋯⋯宜家仲刻簿長者賤到無倫⋯⋯⋯

「泛民」議員話議案通過咗都唔知,心照啦。
引用:
原帖由 ntworks 於 2019-1-10 11:59 AM 發表

泛民當日有冇作出強力反對呀?如果有,冇理由當政府公報計劃時,唔立時出聲反對喎!

我只係「其中一個」被佢哋「黑名單」:版煮報夢,被監控會員 253, 133331628, Pink-puncher,鍾無豔, WongManTak
仇中反中最鍾意用「黑名單」維穩
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 COLLONCOLLON 於 2019-1-10 12:08 PM 發表

多謝民建聯成功爭取
千古罪人⋯⋯⋯民建聯⋯⋯⋯工聯會⋯⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-10 12:35 PM 發表

「泛民」議員話議案通過咗都唔知,心照啦。
真係好野~泛民冇投票贊成財政預算案, 咁都俾你屈到有

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
林鄭發爛話係立法會通過的..
立會大多數係建制, 佢地有責任,

宜家鬼打鬼...

在這個國家, 如果你說中國不好, 他們就會說你是洋奴; 如果你說美國很好, 它們就說你是美狗; 如果你說不想做中國人, 他們就會說你是十惡不赦的漢奸!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
Cut 埋 無得再拎 醫療卷65歲先有 陰公

回覆 引用 TOP

政府對長者好刻薄 , 提高番傷殘津貼額先講啦!!! 一個月3715蚊唔夠多,最少都要4000蚊

回覆 引用 TOP

房屋問題又搞唔店,唔肯起大量公屋居屋! 要係新界西北起多個天水圍出來

回覆 引用 TOP

淋病真係衰人...

我係現代人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。