• 瀏覽: 34,998
  • 回覆: 671
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-12 11:15 AM 發表

棄權一定唔代表反對
唔信返屋企問家長
如果有的話
口水尾好唔好味?

引用:
原帖由 cosmo 於 2019-1-12 11:13 AM 發表

真心問,有時過份民主,係一事無成,尼20年香港除左嘈吵,做過乜? 65歲其實好少事,醫生批你唔適合工作,或有傷殘,一樣可以免參加自己更生計劃拎綜援,有咩咁大件事? 而家60真係唔算老,真係做到野,點解要拎綜援做懶人? 你講個理由黎聽下。。 ...
乖,得閒落街睇下,或者去做下義工,唔好成日匿埋喺間電腦房打飛機做廢人

引用:
原帖由 cosmo 於 2019-1-12 11:37 AM 發表

哥仔而家大把人60歲做緊野呀,你火星黎架? 
人地民主制度做到野囉,但香港得個嘈字一事無成囉,我睇結果者,你話香港尼20年做過乜? 四個字:一事無成 ...
係咪要做到死嗰日為止?人一世就為咗工作?

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-12 01:13 PM 發表

份約唔同揀乜
份約係60歲退休噃

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-12 01:54 PM 發表

份約係60歲退休噃
又話15年後已經65退休??

引用:
原帖由 cosmo 於 2019-1-12 11:37 AM 發表

哥仔而家大把人60歲做緊野呀,你火星黎架? 
人地民主制度做到野囉,但香港得個嘈字一事無成囉,我睇結果者,你話香港尼20年做過乜? 四個字:一事無成 ...
依家就係證明俾你知,點解香港回歸咁耐「一事無成」

當個政府唔駛用腦,推乜嘢垃圾政策出嚟都有班人支持過關嘅話,政策仲點會越做越好,即係份只要份試卷有寫過字都會合格嘅,仲有無人會俾心機讀書?

想政策改得再好啲嘅人反而被人標籤做反對派,搞事派,不停搾壓空間,咁點可能唔一事無成

你睇個創科局,乜建樹都無,但就年年都問立會攞錢,年年都有班人批,另一班叫佢交功課嘅反而俾人鬧阻住哂,咁你仲唔知點解香港會一事無成?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2019-1-12 02:04 PM 發表

依家就係證明俾你知,點解香港回歸咁耐「一事無成」

當個政府唔駛用腦,推乜嘢垃圾政策出嚟都有班人支持過關嘅話,政策仲點會越做越好,即係份只要份試卷有寫過字都會合格嘅,仲有無人會俾心機讀書?

想政策改得再好啲嘅人反而被人標籤做反對派,搞事派,不停搾壓空間,咁點可能唔一事無成

你睇個創科局,乜建樹都無,但就年年都問立會攞錢,年年都有班人批,另一班叫佢交功課嘅反而俾人鬧阻住哂,咁 ...
你啱,創科局我覺得佢廢,只係養自己人用。
但係, 改65係可以接受同合理。

我地唔應該乜都反對,啱既要支持,錯的要反對。

引用:
原帖由 格蘭度 於 2019-1-12 01:46 PM 發表

乖,得閒落街睇下,或者去做下義工,唔好成日匿埋喺間電腦房打飛機做廢人
你自己講到要做到呀,唔好做你口中講既廢人呀。

無point 就開始人身攻擊。我係咩人咩背景有無做義工係咪成日冷氣房你知條鐵咩,乜都靠估只識寸口一事無成,無料扮代表,以為自己好叻知曉一齊咪就係你尼廢柴囉,講緊你呀,一事無成的廢柴。

全民退保唔肯搞

依家仲縮埋長者綜援

但另一方面又打算年年幾百億填海

究竟呢個正苦想點 ?

65 有咩事,香港唔係等呢D牙嘛?鄉土友成日都吹個個賺十狗幾萬一個月㗎啦!周街都是金融材俊,Directors, Controllers

呢群建制支持者,將要反擡了
原本可以捉下棋,返內地救下國,依家要食自助餐啦!

支持689果群,由689收買一群支持建制嘅老人,依家點蒜

林鄭正仆街冚家剷

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-12 02:01 PM 發表

又話15年後已經65退休??
你睇嘢真係有問題

引用:
原帖由 133331628 於 2019-1-12 03:42 PM 發表
支持689果群,由689收買一群支持建制嘅老人,依家點蒜
放心,收開嗰啲繼續有得收,包括蛇齌病腫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]