• 瀏覽: 34,974
  • 回覆: 671
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 cosmo 於 2019-1-12 12:01 PM 發表

哥仔,係你自己話香港唔係行民主制度架,唔係我講,你自己講咁快唔記得咗?
呢句係你講:

你都識講香港唔係行民主制度(其實我有保留你咁講) , 咁長官話做就做有咩問題?

林鄭可能早前冇留意到舊年成本電話簿咁厚嘅財政預算案其中2句,俾財爺跣了一鑊。今次同容可恩拉貓尾,想找出建制派內挺梁政棍

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-1-12 12:03 PM 發表

呢句係你講:

你都識講香港唔係行民主制度(其實我有保留你咁講) , 咁長官話做就做有咩問題?
我回你架。你理解力係咪有問題?
係你自己話香港唔係行民主制度,咁長官想做乜就做乜有咩問題? 我根據你講的去回你。
你有無睇到,我對你講既野有保留架。我認為香港尚算民主,好過好外地方。美國都無綜援架,得失業救濟,好似攞一年兩年就唔俾架啦。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-1-12 11:53 AM 發表

2015前果班有得揀
唉,即係2015年3月請就冇得揀?

引用:
原帖由 cosmo 於 2019-1-12 12:12 PM 發表

我回你架。你理解力係咪有問題?
係你自己話香港唔係行民主制度,咁長官想做乜就做乜有咩問題? 我根據你講的去回你。
你有無睇到,我對你講既野有保留架。我認為香港尚算民主,好過好外地方。美國都無綜援架,得失業救濟,好似攞一年兩年就唔俾架啦。 ...
香港有綜援,美國無綜援就代表香港尙算民主?香港立法會有一半議席不是一人一票選出,特首是由小圈子選出來,都叫尙算民主?你連民主與民生都分不出喎。

長者定義又與民主何干?腥講其實有咩可自把自為加成10%?由其關乎的是受助者!富房仲要賺大錢,煩緊點派喎?如果為全民退保鋪路,就70都可議

垃圾會班垃圾全部開會議題入面講咩未知就投票你地訓緊?成班垃圾淨識糧垃圾會自已加人工就精神快快通過。

如每項法案,每位議員都負責睇清楚先批就不用拉布了

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-1-12 12:06 PM 發表

「凡是敵人反對的,我們就要擁護;凡是敵人擁護的,我們就要反對。」
《毛主席語錄》

飯民應該係老毛的忠實擁躉!
如此說來,保皇黨反共,反革命份子!

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-1-12 12:19 PM 發表

香港有綜援,美國無綜援就代表香港尙算民主?香港立法會有一半議席不是一人一票選出,特首是由小圈子選出來,都叫尙算民主?你連民主與民生都分不出喎。 ...
無問題架哥仔,如果你認為香港唔係行民主制度,咁你就無謂講咁多野啦,唔係行民主制度既地方,長官說了便是,根本好合理,咁你嘈咩?你唔洗講要咩諮詢啦,我答你,唔行民主制度的地方,唔需要你講既野,你認命啦。

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-1-12 12:06 PM 發表

「凡是敵人反對的,我們就要擁護;凡是敵人擁護的,我們就要反對。」
《毛主席語錄》

飯民應該係老毛的忠實擁躉!
如此說來,保皇黨反共,反革命份子!

呢到係討論區,唔係發爛渣區,典型HK$0.5行為。

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-1-12 12:13 PM 發表

唉,即係2015年3月請就冇得揀?
份約唔同揀乜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]