• 瀏覽: 2,278
  • 回覆: 38
野豬為患野猴又為患,漁護署做過D乜?有嘢叫班友到都要等三幾個鐘,乜都走晒啦!到時班漁護署又可收隊離場。

引用:
原帖由 輪皇 於 2019-1-10 11:05 AM 發表
可以引入它的天敵,狼,豹...........
人類己經係

引用:
原帖由 Globalgreen 於 2019-1-10 01:54 PM 發表

人類己經係
香港吾俾人殺野豬

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-1-10 10:43 AM 發表
野豬ok親人, 馬嬲衰格d
傻架?野豬可以殺人

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-1-10 11:13 AM 發表
香港社會病態到一個點:
開群組籌款支持義工餵流浪狗;
轟政府大開殺戒對野豬都未夠!
今天,只有泛民可以帶領我地走出困局。
就是泛民帶香港入困局

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-1-10 11:14 AM 發表
野豬其實係盲,攻擊性唔高,人類比牠們更危險,起碼人類會行騙
慢慢研究 ↓
http://www.google.com.hk/search? ... Google+搜尋&gbv=1

有冇問過林超英及自認環保人士?

一早就應該控制數目啦,大佬!野豬唔係家豬,有極強攻擊性,而家任得佢地通街走,仲有批無所事事大嬸日日走去餵佢地,搞到大量繁殖,睇下邊個唔好彩架咋!

有需要

整d非洲豬溫!已經解決好多問題

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2019-1-10 08:43 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190110/photo/0110-00174-001b1.jpg

本港野豬為患,漁農自然護理署最新數字顯示,去年首十月接獲高達六百七十九宗野豬出沒或滋擾個案,全年更有七宗野豬傷人案,情況失控,惟當局停殺野豬後推行的「野豬避孕及搬遷先導計劃」,因進行絕育手術及處理野豬滋擾人手不足,至今僅為五十四隻野豬進行絕育或避孕。野 ...
樓主將自己嘅地位同野豬並排,我覺得都好正常。
但唔好代表我

漁護署考慮「重開殺戒」,人道處理具攻擊性野豬?講易難行…

安樂死!

引用:
原帖由 makm 於 2019-1-10 13:44 發表
野豬為患野猴又為患,漁護署做過D乜?有嘢叫班友到都要等三幾個鐘,乜都走晒啦!到時班漁護署又可收隊離場。
D 野猴好鬼狼.  成班好似童黨咁沖埋黎搶野, 好恐怖    

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]