• 瀏覽: 47,025
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
+5
事實係點,警方等佢地覆同交代。不過事主開三百萬,就肯定獅子開大口。申索係計事主直接損失,報紙寫佢係工程師,唔係訓街拿綜援,或者被逼轉做低收入工作;同時亦只係"剛剛"知,警方亦立即更正,什麼精神、名譽損害無從說起。

講到尾係狀棍搞事,一個記錄錯誤就承機想打劫公帑。此例再開,就越來越多人地下掃唔乾淨跣親,就話自己損失參加奧運機會,拿政府幾百萬;差佬抄錯牌,就話阻住買六合彩,又開左個成日買既號碼,賠償千萬。呢D先係倒錢落海~

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 getmerambo 於 10/1/2019 10:11 發表
養狗既已係人渣!
一個男人仲去買貴婦狗,佢都唔會係正常人,變態佬一條!
仲有點解人地要手打佢?

引用:
原帖由 IronmanXX 於 2019-1-10 09:29 發表
Just wait and see because it is Apple.
No matter what, truth is truth!

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-1-10 08:45 AM 發表

這么多人也沒錯,只是他錯
好明顯是他本身有問題
呢啲正一低端奴民思想。
都唔知邊度學返來的。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-10 08:42 AM 發表
【本報訊】一名工程師四個月前舉報一宗亂拋垃圾案,竟意外揭發自己「有案底」,他幾經追查發現原來是警方擺烏龍!七年前他就一宗寵物店內發生的普通襲擊案以證人身份上庭,最終被告罪成,惟有警員出錯,將事主身份由證人變成犯人,並記錄在刑事定罪紀錄內,令他無辜做了七年罪犯,其間申請出任政府工務工程師20次均落空。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
唔撚7系呀, 都話差老最垃圾

引用:
原帖由 港男happy4 於 2019-1-10 10:28 AM 發表
毒果的故仔多如牛毛。
認同,就好似香討入面D五毛咁,多到點數都數唔晒

毒果?唔信。

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-1-10 08:45 AM 發表

好明顯是他本身有問題
咁多人都唔diu, 淨係dislike你 好明顯係你有問題
用殘體字真係會腦殘?

唔怪之得咁多人爭做公務員
求L其其兩三皮

條友九成九有病,咁都有得claim300萬...冇案底一定請?

垃圾警察

引用:

好明顯是他本身有問題
被人玩?

警務處疏忽是一件事,申請賠償又另一件事,有無直接証據舉証本來受聘變不獲受聘是因案底造成,如果因為見工後僱主覺得你不適合,第一關已死時,有無案底就已次要,不如上法庭打官司啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]