• 瀏覽: 47,008
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
+5
世事無奇不有

離普。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-10 08:42 AM 發表
【本報訊】一名工程師四個月前舉報一宗亂拋垃圾案,竟意外揭發自己「有案底」,他幾經追查發現原來是警方擺烏龍!七年前他就一宗寵物店內發生的普通襲擊案以證人身份上庭,最終被告罪成,惟有警員出錯,將事主身份由證人變成犯人,並記錄在刑事定罪紀錄內,令他無辜做了七年罪犯,其間申請出任政府工務工程師20次均落空。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
個人經歷,在郊外發現可疑的寶馬跑車,報警999后,三個月后到警署查詢,話無記錄。已向警察投訴科查詢,總該有封好市民嘉許信吧?CAPO NT RN19000003

引用:
原帖由 開利冷氣機. 於 2019-1-10 09:13 AM 發表
呢條友都唔方好野,都係麻煩友。
我刀覺得佢係金鐘傑青

引用:
原帖由 空中白羊 於 2019-1-10 09:54 AM 發表

照你咁㗕,你咪要比人打返獲同坐返十年八年囉
我係好人黎,閒事莫理,眾埞莫企,所以我好舒服

做舉報人的正義L係要付出代價

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-10 08:42 AM 發表
【本報訊】一名工程師四個月前舉報一宗亂拋垃圾案,竟意外揭發自己「有案底」,他幾經追查發現原來是警方擺烏龍!七年前他就一宗寵物店內發生的普通襲擊案以證人身份上庭,最終被告罪成,惟有警員出錯,將事主身份由證人變成犯人,並記錄在刑事定罪紀錄內,令他無辜做了七年罪犯,其間申請出任政府工務工程師20次均落空。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
人哋原本可能會有更高成就,七年可以做好多嘢o架

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2019-1-10 10:05 AM 發表

我係好人黎,閒事莫理,眾埞莫企,所以我好舒服

你係好人???信!!!我一定信!!!
不過把口臭過屎坑啫

引用:
原帖由 kk3204 於 2019-1-10 09:50 AM 發表

食環先啱
謝謝指正

好心唔好做

坐冤獄嗰啲點計先?

好恐怖

養狗既已係人渣!
一個男人仲去買貴婦狗,佢都唔會係正常人,變態佬一條!

美國果邊對呢D賠成幾千萬,唔知香港賠幾多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]