• 瀏覽: 11,256
  • 回覆: 195
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Video 於 2019-1-10 09:04 AM 發表

香港咁富裕,何解那班飯民成日講香港好多人生活在貧窮綫之下
每個地方都有不同的貧窮線。

甘低能既問題都有人討論,香港果然多智障

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2019-1-10 08:42 AM 發表

正傻西!明唔明一國係乜春,兩制係乜7呀!
好多港障都吾知

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 AM 發表
什至將一國兩制推廣至全中國,咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!
原來你真係有病!

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 AM 發表
什至將一國兩制推廣至全中國,咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!
一國兩制只是回歸後用來穩定香港市民,並不見得比一國一制好,上海現在比香港更富裕,使乜行一國兩制?
2047後香港反而要行返一國一制,否則到時經濟仲差過大陸農村

台獨L有無常識?

引用:
原帖由 高高陳高高 於 2019-1-10 03:23 PM 發表
台獨L有無常識?
有常識果啲去哂大陸啦!

引用:
既然一國兩制咁成功,點解唔推廣到廣州,上海同北京 https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif
其實樓主講嘅"成功"是指邊方面?

""咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!"
你知唔知中國是全世界, 第幾大經濟體?
你唔係以為各國外匯儲備, 香港多過中國嘛??

哪哪哪...唔好再問一些傻問題, 又咁點解, 點解...呀, 答傻佬嘢, 我一次就夠喇

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 12:24 PM 發表

大陸用唔到飛士卜同鑊錫喎,點會好過香港呢?
你用到呢2樣,但靠傷殘金過活,好巴閉

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-10 12:54 PM 發表

北京、上海、廣州都能造汽車,上海還能造航母,香港只會造老婆餅,你不要笑死我啦。
香港系盛產垃圾

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2019-1-10 03:46 PM 發表

其實樓主講嘅"成功"是指邊方面?

""咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!"
你知唔知中國是全世界, 第幾大經濟體?
你唔係以為各國外匯儲備, 香港多過中國嘛??

哪哪哪...唔好再問一些傻問題, 又咁點解, 點解...呀, 答傻佬嘢, 我一次就夠喇 ...
樓主話香港成功在有面書同鑊錫

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-10 03:10 PM 發表

每個地方都有不同的貧窮線。
咁香港所謂貧窮線設得太高了

白痴

引用:
你呢個問題咪即係
「自身嘅手指或手腳意外斷咗,接駁手術成功,你問點解唔將所有器官斬晒落嚟接駁」一樣
讓人震驚又無語

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]