• 瀏覽: 11,292
  • 回覆: 195
  • 追帖: 1
香港有D 咁傻既學生, 乜都唔識, 通識教育就畀反中人士利用左.

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-1-10 13:01 發表

佢地有無
法治,RULE OF LAW(法律面前人人平等)???
佢地有無言論自由???
好似這討論區,左中右言論,隨便講!!
好似香港報紙,隨便報導!!
佢地有無機會
選代表佢地之議員??? ...
好似香港就代表好?
毒媒播毒冇王管
政府事事被制
議員得把死人口騙財

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-1-10 19:48 發表

你番大6喇!!
香港吾岩你住!!!

我日日睇萍果!!
左毒遠離我!!!
香港興幸有萍果報!!左仔眼中釘!!!
你返去呆灣
死吊仔
一日一毒果
智商遠離你
難怪呆呆地

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 AM 發表
什至將一國兩制推廣至全中國,咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!
如果香港做得非常好,當然有參考價值,甚至被中國逐步模仿,但現在泛民不停搞事,仲仇視大陸人,大陸人睇見都反感啦,泛民間接阻了大陸的民主步伐。

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 AM 發表
什至將一國兩制推廣至全中國,咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!
我都覺得一國兩制有問題。應該好似全世界咁,一國一制。

引用:
原帖由 hkfish 於 2019-1-10 10:51 AM 發表
香港係因為民主制度先有今日 經濟自由 資金出入自由 吸引外資黎投資 你諗下資金出入都難 比你做商人都唔入黎做生意啦 有入冇出 而且政府唔打壓企業 生意咪好做囉 有d地方政府又要入主公司影響公司決策 香港做生意又唔洗同政治掛勾 因為自由才能包容各種各類人共存 ...
大陸多唔多外資?

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-1-10 12:39 PM 發表
遲早香港都會用簡體字 普通話,諗起就悲哀,都係努力發展經濟,起多點房屋啦
中國香港人,香港被人統治咁耐,用咗英文咁多年,你覺得悲哀嗎?

引用:
你真係低能,你所講既地方全部都係中國,點解行一國兩制

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-1-10 01:01 PM 發表

佢地有無
法治,RULE OF LAW(法律面前人人平等)???
佢地有無言論自由???
好似這討論區,左中右言論,隨便講!!
好似香港報紙,隨便報導!!
佢地有無機會
選代表佢地之議員??? ...
法治,大陸有,但不足,香港系法官治,反中人物都有特權
語論自由,睇你定義,我覺得香港有大陸有,只系大陸會禁做出遙,蘋果果d飛機文會被禁,不犯法一般都ok
選義員方面不清楚,制度都不同好難比,等一國一制時再討論吧

開post 不回死全家

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2019-1-10 10:32 PM 發表

你問下雜豬女,乜雜明,有大6北大,清華吾讀,去美帝大學用英文讀大學,不祇悲涼,簡直民族恥辱,對吧
中國發展得咁快,就係啲人才出國留學深造,回歸幫助國家發展,井底蛙點會明白!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]