• 瀏覽: 11,297
  • 回覆: 195
  • 追帖: 1
什至將一國兩制推廣至全中國,咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
都有人以為 民主制度 成功,能令國民生活無憂,夾硬迫其他國家推行,就令到戰事不斷,人民生活動盪不安,有D國家表面看似風光,但實際 貧窮問題嚴重,國債高企....

一國兩制中共沒有說好,只不過是一個過度適應期而已,最終會執行一國一制的。

一國兩制不如一國一制好,北京、上海、廣州怎麼會學呢?

講得好!
菜菜子咁成功自願,
揾多D省民(女)自願,
咁中國人民(男)就性福。

因為佢地唔制。😆😆😆😆😆😆

一國兩制只係過渡操施,會隨發展消失。
依家廣州丶上海丶北京發展及人民生活,已不比香港差

還得到先好制

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 AM 發表
什至將一國兩制推廣至全中國,咁咪成個大陸都可以好似香港咁成功,咁富裕囉!
唔好日問埋d 傻問題
點解李嘉誠咁有錢 香港出咁多富豪點解你仲窮

冇腦,兩個地方本是中國地方

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 發表
反共多腦殘,上述好L耐之前已劃咗經濟特區,唔西知就唔好衝出嚟柒

引用:
原帖由 西門町 於 2019-1-10 07:30 AM 發表
一國兩制係將英國殖民地香港收番,用來過渡既制度。最終都會一國一制。你唔係唔知嘛?!

引用:
民主咁好,點解沙特唔行民主?
點解美國啲公司唔行民主員工選舉制

引用:
好主意,中國大陸行資本主義,因為一國兩制,香港行共產主義,我等窮人無得輸。

腦殘無藥醫。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]