• 瀏覽: 4,026
  • 回覆: 44
【明報專訊】公民黨楊岳橋(AY)原定噚日動議檢討單程證政策嘅議員議案,仲先後開傳媒茶敘、喺facebook同instagram預告,不過噚日立法會進度好快,去到呢項議程時,AY仍未趕及到會議廳,立法會主席梁君彥以提出動議嘅議員不在席為由,不處理其動議,直接宣布休會。事後AY被建制派同網民揶揄,當年補選以「關鍵一席」做宣傳,結果就「關鍵缺席」。

犯聞果然夠晒專業,犯當日小你老千一樣的錯誤......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20190110/s00002/1547058535791/提動議唔見人-楊岳橋被嘲「關鍵缺席」

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-1-10 07:10 AM 發表
【明報專訊】公民黨楊岳橋(AY)原定噚日動議檢討單程證政策嘅議員議案,仲先後開傳媒茶敘、喺facebook同instagram預告,不過噚日立法會進度好快,去到呢項議程時,AY仍未趕及到會議廳,立法會主席梁君彥以提出動議嘅議員不在席為由,不處理其動議,直接宣布休會。事後AY被建制派同網民揶揄,當年補選以「關鍵一席」做宣傳,結果就「關鍵缺席」。

犯聞果然夠晒專業,犯當日小你老千一樣的錯誤... ...
唔出奇吖!狗狗喜歡四圍走。

知道動議錯了,側側膊唔見人。

知錯能改,善莫大焉!

香港未來三大禍患
1.楊惡橋(明日黃黑領袖)
2.朱西迪(地產黨打手)
3.河童(屍唉A代理人)

今次缺席,下次又再動議,不停炒冷飯無限loop.

垃圾會議員幾好做,完全無須要負責任 1) 提議咗但自己缺席無須受罰,2) 上班時間缺席失蹤又唔駛扣人工

呃飯食啫,真係為民請命咩

政府派人去Mon住你地開唔開會,你又搶人手機
自己又成日唔記得

引用:
原帖由 LeoGo 於 2019-1-10 08:02 AM 發表
垃圾會議員幾好做,完全無須要負責任 1) 提議咗但自己缺席無須受罰,2) 上班時間缺席失蹤又唔駛扣人工
天下第一筍工!

無須“負責“嗰下最正,工作本身就是要負責,但可以有“工作“係不需負責任,完全反地心吸力!

「泛民」做 SHOW 日常:幫班大陸人打咁多官司,搞到係人都嚟到香港,今日話落閘,笑死人。
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-1-10 07:10 AM 發表

犯聞果然夠晒專業,犯當日小你老千一樣的錯誤... ...

呢單嘢要記低,第日「橋少」又會跳出嚟吹奏自己有做過嘢㗎啦。
引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-1-10 07:38 AM 發表
知道動議錯了,側側膊唔見人。

知錯能改,善莫大焉!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-10 08:08 AM 發表

都叫做有“提議“過呀……算做左嘢㗎啦!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-10 08:08 AM 發表
打咀炮當打真軍

條美狗政棍只呃到蠢黃絲

惡橋最緊要坐勞
人生先添色彩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]