• 瀏覽: 4,352
  • 回覆: 48
+2
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 11:39 PM 發表
明知故犯,例如:明知翻牆犯法,都要做!

明知餐廳吸煙犯法,又要做!

明知隨街痾係犯法,又縱容小孩去做!
咩翻牆犯法?
點解香港政府無發出旅遊警示嘅?
點解香港政府無提醒香港人唔好係大陸翻牆?
香港政府唔係咁大整蠱呀?
新聞報道唔多覺有講喎!
反而蘋果就噏過吓咁啦,話拉咗個學生喎,但又無講個學生上咗啲咩網?
咁撚多人翻牆點解淨係拉你?
心知肚明啦。

明知餐廳食煙犯法?你唔係岸九到照食呀?你估大陸人似你咁撚蠢咩?
大陸人隨街痾屎有證據咪告九佢囉。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 11:39 PM 發表

傻啦, 大把香港人亦都一樣

引用:

你理得人,犯法就拉,你估香港人無犯法,非法賽車都犯法,衝紅燈又犯法,咪唧話比你聽同是中國人囉,明唔明蠢嘅中國人。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 07:45 AM 發表

咩翻牆犯法?
新聞報道唔多覺有講喎!
反而蘋果就噏過吓咁啦,話拉咗個學生喎,但又無講個學生上咗啲咩網?
心知肚明啦。

明知餐廳食煙犯法?你唔係岸九到照食呀?你估大陸 ...
😂😂

提示: 違規內容已被屏蔽
其實我想問下你地班反中畜生,你地講既野成日錯,又唔準,年年支爆!
前幾個月唔係九吠無內地人可以上港討 ? 
其實想講你班畜生知, 內地系可以上港討(App)

其實你地收美國幾多錢,日日被打臉或自己打臉,都要日日九吠? 

G嬸出帖,千篇一律

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 07:45 AM 發表

咩翻牆犯法?
新聞報道唔多覺有講喎!
心知肚明啦。

明知餐廳食煙犯法?你唔係岸九到照食呀?你估大陸 ...
中國工信部在 2017 年 1 月底曾向中國各省、自治區、直轄市的通訊管理局、中國的電訊網絡和互聯網娛樂供應商公佈《工業和信息化部關乎清理規範互聯網網絡接氛服務市場通知》,表明「翻牆」要申請。2017 年3 月 27 日,重慶市政府公眾資訊網發佈了最新修訂版的《重慶市公安機關網絡監管行政處罰裁量基準》,散播電腦病毒等行為固然會被定罪,但想不到當中更指出幫忙「翻牆」上外國網站,而當中涉及某利賺錢亦屬違法!
1.不以盈利為目的,初次實施上述違法行為,給予警告;
2.以盈利為目的實施上述違法行為,違法所得在5000元以下的,給予警告,可以並處5000元以下罰款,同時沒收違法所得;
3.以盈利為目的實施上述違法行為,違法所得在5000元以上10000元以下的,給予警告,可以並處5000元以上10000元以下罰款,同時沒收違法所得;
4.以盈利為目的實施上述違法行為,違法所得在10000元以上或因實施上述違法行為被公安機關行政處罰後又實施同種行為的,給予警告,並處10000元以上15000元以下罰款,同時沒收違法所得。

睇得多淫匯太公雞報,個腦會生癌.人會變白痴!

本土監躉都知掟磚犯法,咪又掟,結果坐六年。

樓主你犯過?咁清楚

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-10 06:26 PM 發表

中國工信部在 2017 年 1 月底曾向中國各省、自治區、直轄市的通訊管理局、中國的電訊網絡和互聯網娛樂供應商公佈《工業和信息化部關乎清理規範互聯網網絡接氛服務市場通知》,表明「翻牆」要申請。2017 年3 月 27 日,重慶市政府公眾資訊網發佈了最新修訂版的《重慶市公安機關網絡監管行政處罰裁量基準》,散播電腦病毒等行為固然會被定罪,但想不到當中更指出幫忙「翻牆」上外國網站,而當中涉及某利 ...
有無公佈幾多人被拉?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]