• 瀏覽: 4,316
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
+2
民主黨成員林子健,涉嫌訛稱被操普通話的大漢迷魂擄走並施虐,被控一項「明知地向警務人員虛報有人犯罪」罪,今在西九龍裁判法院續審。辯方下午傳召英國法醫為專家證人作供。法醫指,林子健身上的傷勢,與林自己描述的受襲情況吻合,惟不能確認傷勢在自殘,抑或是被他人襲擊下造成。

大陰蒂割的法醫真係與眾不同, 擺明係自殘老作, 若然傷勢嚴重第一時間睇醫生重留到開記招?
條友老作陰割法醫同佢癲埋一份, 原來陰割真係無歧視弱智同精神有問題都做得法醫!
條友係無嘢做仲有咁多錢請陰割法醫?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20190109/s00001/1547029322175/【林子健案】辯方英國法醫-難確定被告傷勢屬自殘或被襲

都話班仆街實出呢招

辯方請的唔通插辯方咩....

辯方唔用政府法醫, 出錢搵個二打六法醫由英國包食包住包叫雞來香港作份報告書, 呢條法醫一定識做.

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-9 09:49 PM 發表
民主黨成員林子健,涉嫌訛稱被操普通話的大漢迷魂擄走並施虐,被控一項「明知地向警務人員虛報有人犯罪」罪,今在西九龍裁判法院續審。辯方下午傳召英國法醫為專家證人作供。法醫指,林子健身上的傷勢,與林自己描述的受襲情況吻合,惟不能確認傷勢在自殘,抑或是被他人襲擊下造成。

https://fs.mingpao.com/ins/20190109/s00001/f52c8db1a38a38e910a21bda ...
有錢使得鬼推磨。

引用:
原帖由 maygi 於 2019-1-9 09:51 PM 發表
都話班仆街實出呢招
上次斬樹用過啦
佢地又搵個乜乜磚家去鳩噏

咁唔該解釋一下幾點:
1.被迷暈後身體沒檢驗出藥物反應
2.林稱被綁手足,但手足卻沒驗出有被綁的痕跡

笑死佐了..
"法醫指,林子健身上的傷勢,與林自己描述的受襲情況吻合,惟不能確認傷勢在自殘,抑或是被他人襲擊下造成。"
究竟辯方個法醫證明咩呢....他講等於無講...
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 9-1-2019 09:49 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20190109/s00001/f52c8db1a38a38e910a21bda ...

呢個法醫事發後幾耐睇過大話精傷勢?

引用:
原帖由 CS601P 於 2019-1-9 11:08 PM 發表
笑死佐了..
"法醫指,林子健身上的傷勢,與林自己描述的受襲情況吻合,惟不能確認傷勢在自殘,抑或是被他人襲擊下造成。"
究竟辯方個法醫證明咩呢....他講等於無講...

...
意思是他的專業都唔識點判斷

"....受襲情況吻合,惟不能確認傷勢在自殘,抑或是被他人襲擊下造成..."

這一段報導真系越睇越好笑....辯方前後矛盾到離奇....

傷者傷勢跟傷者描述受襲情況吻合...即系受襲形成啦..

何來後面又會系惟不能確認傷勢在自殘,抑或是被他人襲擊下造成...即系傷勢不肯定系自殘形成或受襲擊形成...

前一句傷勢就吻合...後一句傷勢又不肯定....法醫講等於無講....

細心留意下..
辯方法醫講法...先系吻合...跟著又不肯定.....講完等於無講....
引用:
原帖由 hundredhundred 於 9-1-2019 11:17 PM 發表

意思是他的專業都唔識點判斷

釘子健

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]