• 瀏覽: 6,226
  • 回覆: 118
+18
引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-1-9 20:03 發表
律政司在沒外聘法律意見情況下,宣布不檢控涉UGL事件的前特首梁振英,引起外界爭議。民主派將於本周五(11日) 於終審法院發起「追究梁振英、鄭若驊」集氣大會........

所謂「天下為公」,我看即是「天下為『供』」。

所謂「集氣大會」,我看即是「眾籌大會」。

情況猶如一個上市公司,接二連三宣布供股一樣。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/% ...
ugl and leighton

係外地巳被告貪污,今日香港律政師話冇事?

我覺得佢有份收錢喎,佢唔會唔知呀?

垃圾,一己私利壞香港事法

五毛哥們,希望大家收小五毛,唔好幫手破壞,好良心有好報

伊朗 2013

https://www.google.com/amp/s/amp.smh.com.au/business/ex-leighton-exec-quits-as-bribe-scandal-intensifies-20131011-2ve1x.html

中東 2017

https://www.google.com/amp/s/amp.ft.com/content/045dc2f2-e796-11e6-893c-082c54a7f539

難道它不公然存在,就.....

咁巧合林子健表證成立就天下再次圍供?

我供,但要求泛民支持:
1. 死刑
2. 安樂死
3. 驅難民

太不公義了!
一定要籌多五千萬,告到689甩褲

黃屍加油!!!當供樓咁月月捐比犯民

引用:
原帖由 swerner 於 2019-1-9 09:18 PM 發表

ugl and leighton

係外地巳被告貪污,今日香港律政師話冇事?

我覺得佢有份收錢喎,佢唔會唔知呀?

垃圾,一己私利壞香港事法

五毛哥們,希望大家收小五毛,唔好幫手破壞,好良心有好報
"《戰國策》有這樣一個故事:
魏國大臣龐恭,準備陪太子到趙國做人質。長期遠離主子,定必有讒臣說是非,於是龐恭臨行前向魏王問了幾個問題:
「有一個人來說市集上出現老虎,大王信嗎?」「我不信。」魏王說。
「第二個人來說市集有老虎呢?」「我將信將疑。」
「如果有第三個人說呢?」「那我信了。」"

只知有啲腦殘人云亦云!

籌款箱又要出場

引用:
原帖由 sohotabc 於 9-1-2019 20:43 發表

9199707 班人有無去法院做人格證人
講呢D

附件

FB_IMG_1546989027697.jpg(176.29 KB)

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-1-9 08:41 PM 發表
天下為供供養泛民集氣大會

每星期衆籌花式不同有圍供有出供有幫助出外國旅遊費有補助本地屍髮覆核費.....唔怪之得倒瀉屎都要去報警告狀啦....所以以前的老人家話最發兩屍 第一栗屍,第二醫屍

引用:
原帖由 xx1233xx 於 2019-1-9 09:31 PM 發表
黃屍加油!!!當供樓咁月月捐比犯民

呢排又手緊,捐款捐錢

果頭要追究cy,呢頭就放棄釘書機
等佢慢慢死,真係好標準

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]