• 瀏覽: 4,369
  • 回覆: 58
G嬸再現

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-10 12:15 AM 發表

咁拉咗幾多翻牆嘅學生丫?學生翻牆我支持㗎,終身學習丫嘛,你無睇政府廣告咩?
翻牆其實係電腦應用的其中技術,學以致用根本係最好。

出小D柒帖啦

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-9 10:56 PM 發表

樓主就係驚唔夠人爭囉!
樓主唔洗驚,因為睇佢出個貼已經知道佢已經唔夠人爭。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:52 PM 發表
好多香港新界學生,其實住大陸,而學校有部份功課,係要求網上交功課,以測試他們使用電腦的能力,或記錄交功課時間。

但大陸鎖網,連上學校網的自由都無,有的學生為了交功課,就鋌而走險,嘗試翻牆!

不過,好快就會俾公安上門拉人!

為了守法,香港的大陸學生,應立即退學,返大陸讀書! ...
食屎啦你,post 張 “香港永久居民身份証“ 上嚟證明你係香港人至好開貼啦,人地起碼有香港出世紙,你有咩呀?得把鳩口 !

post 身份証呀,仆街 !

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:52 PM 發表
好多香港新界學生,其實住大陸,而學校有部份功課,係要求網上交功課,以測試他們使用電腦的能力,或記錄交功課時間。

但大陸鎖網,連上學校網的自由都無,有的學生為了交功課,就鋌而走險,嘗試翻牆!

13億人共用香港,現在沒有大陸,只有粵港澳大灣區

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-1-10 12:02 AM 發表
似乎樓主未翻過大陸喔,大陸封鎖的網站係果D政府認為會危害國家安全的網站,並不包括香港的中小學網站喔。
佢知條春咩?佢應該果D十幾年都無出過門口嘅毒L廢物 !

睇黎whatsapp facebook都係危害國家安全 大家識做啦 有時d野唔洗咩都畫出腸 大家心照咖啦

大陸住等於冇得上綱,所以大陸住悶九死。我都唔知點讀書。又話叫人去大彎區。

引用:

低端港毒擔心競爭力吧?哈哈哈

又係膠post

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-1-10 03:22 PM 發表

香港上台卡係無限上網的,一個月幾百元月費,現在大陸學生都用iPhone X,還在乎幾百元一個月,唔知就多D出去行下,唔好只係屋企看飛機文打飛機,我諗你深圳都未返過 ...
講得好,有見地。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]