• 瀏覽: 4,370
  • 回覆: 58
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-10 09:57 AM 發表

又係到鼓吹人地犯法!

翻牆軟件係香港先下載到,係大陸係下載不到的!
點鼓吹人犯法?
係犯法香港政府點解無忠告香港市民番內地唔好翻牆?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-10 09:59 AM 發表

又不看新聞了,被拉條友,係下載一個app在自己手機用!
點解新聞報道無講嘅?
淨係蘋果係咁意講吓?
日日咁多人翻牆點解淨係拉佢一個?
定係全中國淨係得佢一個人翻牆?

夠鐘食藥了

樓主算唔算專才?使唔使揾人俾錢代出糧呀!
揾我丫,收你平啲又點話。

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-1-10 12:02 AM 發表
似乎樓主未翻過大陸喔,大陸封鎖的網站係果D政府認為會危害國家安全的網站,並不包括香港的中小學網站喔。
你說謊話,只有用漫遊服務就行。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:52 PM 發表
好多香港新界學生,其實住大陸,而學校有部份功課,係要求網上交功課,以測試他們使用電腦的能力,或記錄交功課時間。

但大陸鎖網,連上學校網的自由都無,有的學生為了交功課,就鋌而走險,嘗試翻牆!

不過,好快就會俾公安上門拉人!

為了守法,香港的大陸學生,應立即退學,返大陸讀書! ...
香港學生去海外讀書又點呀? 唔好下下反中反政府!!

引用:
原帖由 石叻 於 2019-1-10 10:14 AM 發表

你說謊話,只有用漫遊服務就行。
保安員連漫遊都識㗎
真係估你唔到。

人地上網關你事? 就算真係拉都係拉佢之嘛

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-10 09:56 AM 發表

原來你唔知大陸封鎖教會及教會學校的網站!
唔知,
但我一定知
菜菜子親話自願!
台灣市民快
訓下來自願吧!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 11:42 PM 發表

大陸人唔應該犯法!你叫佢地不要退學,即係支持佢地翻牆,鼓吹學生犯法!你都好毒喎!小心要負刑責!
中國幾時都唔系法治社會,中國人民都唔係守法之人,所以你既呼籲係無用,如果真系要走,甘你可以走先!

聽某某話 香討要翻牆先睇到 唔知係咪?大陸九成外國網站都睇唔到我就知

你也都唔知就唔好講啦!真系會比人笑你無知 ,中國唔系將所有國外網站都唔比上架。
好似 D股市資訉網 ,無線新聞網 呢類一律 暢通無阻。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]