• 瀏覽: 24,178
  • 回覆: 408
+15
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 03:47 PM 發表

哦,明白。
即係我要揾到亳無疑點的證據證明唔係,否則一定係。
無計,鬼叫咁多年來中共都係咁咩!我聽過狼來了呢個故事架,你未咩

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-1-9 10:20 AM 發表
一班無民主選舉嘅人去評論民主選舉?無異太監去批評人家性無能一樣咁滑稽。
你住夠香港七年就有投票權,到時可以評論㗎喇!等多幾年啦傻仔

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 03:58 PM 發表

無計,鬼叫咁多年來中共都係咁咩!我聽過狼來了呢個故事架,你未咩
又唔係丫。
狼來了,就第三次冇人信。
解放軍來了,就第三億次都有人信。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 04:03 PM 發表

又唔係丫。
狼來了,就第三次冇人信。
解放軍來了,就第三億次都有人信。
邊個信,我一直都話中共唔敢打架喎

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 04:23 PM 發表

邊個信,我一直都話中共唔敢打架喎
佔中期間大把人信

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 09:42 PM 發表

西環
個樹係共產黨支部咩!
無就係無啦!
有都係地下組織。香港無人敢認係共產黨黨員。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 04:29 PM 發表

佔中期間大把人信
起碼我唔信先,你話我係咪醒

吓,打別國是文明?  師兄你明呀,我就唔明。
有些人專們撩交艾,發帖內容東拉西扯,語調挑釁,跟本不是在討論。不要理他了。否則將一個原本相對高質的帖,變成膠帖

引用:
原帖由 bitebite 於 2019-1-10 02:01 PM 發表
現時民粹主義盛行的香港, 要實行民主是對本土經濟的一個最大打擊, 因為民智還沒有成熟起來.

大部分平凡的人當然樂見:

1. 公屋增加,
2. 醫療免費,
3. 交通減價,
4. 最低工資大幅增加,
5. 政府或服務性行業的服務時間無限延長
6. 私人會所全部用來起公屋
7. 硬性規定李嘉誠要把所有的錢平分給所有人
8. 有錢佬大幅加稅
9. 阻止國際性的人才來港工作; 因為有機會 ...
大部分香港人係真共產,相反大部分大陸人係假共產,口內不一。

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-1-13 01:28 PM 發表

香港本土年青夫婦生育率低,得1.2胎,依賴本土香港人生育去替代年老死亡人口既週轉率,理應錄得輕微人口下降.  甘何解香港過去10幾年會錄得人口顯著升幅?  答案明擺著就係公民黨打官司而搞出嚟既 "單、雙非居港權" 移民湧入,導致人口膨脹!  我 capture埋圖俾你睇雙非嬰兒統計已經有20萬 (2016年計).

而且仲係喺泛民拉布及司法覆核去阻止香港政府開地建屋建新市鎮下,出現既單雙非移 ...
單非雙非BB都是享香港醫院出世家喎。享香港出世就有永久居民身份是法律寫明的事,要改就要改法律。他們無需申請,亦同每天150人無關㗎。而且當年曾是特府歡迎的。

每天150人不是特府可控的事,講嚟無謂。

要JR特府,有律師也是法律必然,唔喺你打就我打,而且判是法官囉。

再講以上同民唔民主都冇關,又玩西遊。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-13 05:04 PM 發表

個樹係共產黨支部咩!
無就係無啦!
有都係地下組織。香港無人敢認係共產黨黨員。
但係如果共產黨真係咁正義,點解唔認係先

引用:
原帖由 ThomasTT392 於 2019-1-13 04:03 PM 發表

你住夠香港七年就有投票權,到時可以評論㗎喇!等多幾年啦傻仔
只係有投票權無用架,北韓人民都有投票權,不過只可以投票支持「姓金既偉大領袖」。乜你唔知架

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-14 09:25 AM 發表

但係如果共產黨真係咁正義,點解唔認係先
犯罪組織,貪污集團。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-14 10:51 AM 發表

犯罪組織,貪污集團。
係囉,所以d人咪唔敢認咩?

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-14 11:01 AM 發表

係囉,所以d人咪唔敢認咩?
民建亂其實係共產黨嘅傀儡。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]