• 瀏覽: 24,158
  • 回覆: 408
+15
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-11 10:46 AM 發表

咁圍牆又點讓呢,只有起同唔起,冇得起一半起3/4架。
你估牆是用鋼鍊的鍊成陣,一起就起晒咩

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-1-9 10:20 AM 發表
一班無民主選舉嘅人去評論民主選舉?無異太監去批評人家性無能一樣咁滑稽。
有乜問題呀。
唔識煮飯炒菜既,
就唔可以批評酒樓碟餸唔好食咩。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-11 10:50 AM 發表

仲想點,冇民主囉。
乜唔係話民主重於一切既咩。
你講的是膠人,唔駛同我講嘞。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2019-1-11 10:44 AM 發表

所以咪就是要傾,大家讓啲步囉,唔好雙方都all in自己。
咁點解你地又不讓步,要all in,不要831呀

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-11 11:04 AM 發表

咁點解你地又不讓步,要all in,不要831呀
你講嘅“你地”不是我囉。你又犯了將事情二元分法的問題。

引用:
原帖由 bitebite 於 9-1-2019 08:39 AM 發表
.....
英國人自己亦開始感覺到脫歐未見其利先見其害。英國的國力正進一步被削弱,若現在走回頭路,變成前功盡廢;但繼續走落去,路卻愈來愈難行。能夠叫歐盟接受的協議,自己的議會卻不接受;若不理歐盟的要求而硬脫歐,後果卻十分嚴重。民意調查顯示,反對

脫歐的人現已佔上風。難道真的再來一次新的公投,那這樣公投來公投去,要多久才會有趨向性明顯的民意共識呢?.....
所以公投不應用簡單多數定勝負,最少應有三份二才通過,否則結果作廢

引用:
原帖由 bitebite 於 9-1-2019 10:09 AM 發表
倫敦這麼好的一個全球金融中心, 就給一班所謂的黃色民主公投搞死了; 精英走的走, 國際總部的搬遷, 大量資金也馬上離去.... 依家班黃色 on9 仔知道瀬嘢了而想轉軚, 太遲了.

這個情況和現時的香港何其相似 😞 ...
投票讚成脫歐的主要係中/老年、低學歷、住在傳統工業城市的白人
佢地好緬懷大英帝國昔日光輝,反對種族多元文化
佢地唔介意倫敦失去全球金融中心地位,但卻誤以為政府仍有財力可以支撐住現有的社會福利,直至佢地百年歸老

引用:
原帖由 norman0812 於 9-1-2019 10:20 AM 發表

一班無民主選舉嘅人去評論民主選舉?無異太監去批評人家性無能一樣咁滑稽。
一個秘密監聽緊全世界所有人嘅國家,咪一樣去批評華為手機會監聽使用者?

引用:
原帖由 bitebite 於 2019-1-11 10:34 AM 發表

你咁樣踐踏自己國家有什麼好處?每日只是投訴沒有貢獻. 若是你有一個兒子, 他成績不好, 你也是日日打他寸他, 在討論區投訴嗎?

若你知道自己國家仍有不足之處, 麻煩你建議一下, 提醒一下大家; 至少你可以幫助一下在你口中低劣的國民, 令他們升呢, 這不是更好嗎?

你只是找中國不好的地方來說, 原來我們國家沒有值得令人欣賞的地方? ...
大陸係你國家啫,唔係我,我無大陸護照

重有你呢d叫護短,用返你個例子,你見到你個仔日日打機唔讀書,點解唔可以寸佢,鬧佢,你咁種佢只有害死你個仔,害人害物咋,你明嗎

引用:
原帖由 norman0812 於 9-1-2019 10:20 AM 發表
口號大家都識講,仲可以講到冠冕堂皇
但要聽其言,觀其行......

歐盟各國如何評論加泰隆尼亞搞的脫離西班牙獨立公投呢?

退歐退有美國進有中國,其實係無得輸,現在情況是吾想出分手費。

英國或西歐人天性陰險自私,同北歐瑞士等好唔同,唔應該比民眾做決定

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 09:37 AM 發表

依家果d人咪已經要移民返去西人國家囉

貴國科技好到一比老美禁賣就企係度

貴國環保好到成個華北霧霾,不過呢一二年好d,因為老美禁,單少咗,開少咗單

貴國文學好到連北大校長都唔識字

貴國經濟同gdp 更加唔使講,好到連李克強都唔信

因為大陸人唔知點解硬 ...
真係唔明你D台灣佬不再自己台灣而要走來香港9嗡,係唔係DPP俾了好多錢你。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 12:47 PM 發表

大陸係你國家啫,唔係我,我無大陸護照

重有你呢d叫護短,用返你個例子,你見到你個仔日日打機唔讀書,點解唔可以寸佢,鬧佢,你咁種佢只有害死你個仔,害人害物咋,你明嗎 ...
咁你重唔閙到民進黨朴街?

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-11 04:35 PM 發表

真係唔明你D台灣佬不再自己台灣而要走來香港9嗡,係唔係DPP俾了好多錢你。
你搞錯,我唔係台灣人啦,你靠估無用架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]