• 瀏覽: 24,137
  • 回覆: 408
+15
引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-1-11 12:39 PM 發表

一個秘密監聽緊全世界所有人嘅國家,咪一樣去批評華為手機會監聽使用者?
獨市生意

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 12:47 PM 發表

大陸係你國家啫,唔係我,我無大陸護照

重有你呢d叫護短,用返你個例子,你見到你個仔日日打機唔讀書,點解唔可以寸佢,鬧佢,你咁種佢只有害死你個仔,害人害物咋,你明嗎 ...
人地家事國事關你能事?
你發咩言?
你養佢?

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-11 05:35 PM 發表

香港好少好似你這種人。
去晒台灣

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-12 04:46 PM 發表

咁即係你認為欽點既「能力」無問題,搞得掂啦!咁你地又唔投佢?咁明顯係你地水準唔夠啦。

不過唔關要,你地有投票權即表示你對村長有監督權。你地可以慢慢學習乜叫民主選舉,祝你地好運 ...
有投票權即是就有監督權?
廣告詞?
咁有9是咪就有卜野權?
咁就無強姦喇

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-12 04:58 PM 發表

冇全部人民一人一票,但不等於欽點,係由低層做起,遂級升上最高位。
政治永遠一樣

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 01:14 AM 發表

可惜中共唔係
八億農民脫貧係幻覺黎架。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 09:37 AM 發表

依家果d人咪已經要移民返去西人國家囉

貴國科技好到一比老美禁賣就企係度

貴國環保好到成個華北霧霾,不過呢一二年好d,因為老美禁,單少咗,開少咗單

貴國文學好到連北大校長都唔識字

貴國經濟同gdp 更加唔使講,好到連李克強都唔信

因為大陸人唔知點解硬 ...
你應該係有份選蟲太做已完果炸選民

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-11 04:35 PM 發表

真係唔明你D台灣佬不再自己台灣而要走來香港9嗡,係唔係DPP俾了好多錢你。
「愛國人士」先係收錢幫中共講野啫!我唔係架,你得個估字,你又話講英文既

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-13 02:38 AM 發表

八億農民脫貧係幻覺黎架。
笑死,八億農民脫貧?你係咪話唔使餓死叫脫貧呀?定係趕走d農民叫脫貧呀

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 02:23 AM 發表

有投票權即是就有監督權?
廣告詞?
咁有9是咪就有卜野權?
咁就無強姦喇
咁當然要有民主既制度,有第四權同法治既社會先係啦,否則好似北韓式既所謂「投票」就無乜意思。

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 01:18 AM 發表

人地家事國事關你能事?
你發咩言?
你養佢?
真係唔關我事,不過我見人扑街,笑下啫

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 09:58 AM 發表

咁當然要有民主既制度,有第四權同法治既社會先係啦,否則好似北韓式既所謂「投票」就無乜意思。
而家妓者都要扮演好多角色
有無金平果妓者奬?

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 10:06 AM 發表

而家妓者都要扮演好多角色
有無金平果妓者奬?
係度既「愛國人士」重多角色啦,剛剛先有一個主動話同我用英文溝通,之後就有「另一個」follow up

不過好在我之前已經教過「愛國人士」用英文吊長毛而不是吊全部華人,佢即刻無聲出

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 10:12 AM 發表

係度既「愛國人士」重多角色啦,剛剛先有一個主動話同我用英文溝通,之後就有「另一個」follow up

不過好在我之前已經教過「愛國人士」用英文吊長毛而不是吊全部華人,佢即刻無聲出 ...
長毛都哽?
好重口味!

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 10:17 AM 發表

長毛都哽?
好重口味!
係果條fxcking Chinese 馬大狀哽啫,果條fxcking Chinese 馬大狀重哽哂所有華人添

轉載

https://youtu.be/t5qIxFkt9rA

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]