• 瀏覽: 24,154
  • 回覆: 408
+15
垃圾民主

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 10:24 AM 發表

係果條fxcking Chinese 馬大狀哽啫,果條fxcking Chinese 馬大狀重哽哂所有華人添

轉載

https://youtu.be/t5qIxFkt9rA
哽埋你喎

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-1-12 06:40 AM 發表

台灣也一樣,搵一唔正常的女人治理一個地區,大家有目共睹,成日話別人打壓佢,如果有能力治理,誰都打壓不倒,更何況台灣有美帝撐,🤭🤭🤭 ...
垃圾台獨

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 10:41 AM 發表

哽埋你喎
亦哽埋果條fxcking Chinese 馬大狀自己同你

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 10:50 AM 發表

亦哽埋果條fxcking Chinese 馬大狀自己同你
最近星爺同拍之真是令某些人病發

引用:
原帖由 nklj1 於 2019-1-13 10:40 AM 發表
垃圾民主
有市場需求再垃圾都有人要

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-12 05:45 PM 發表

咁既然佢講到西人國家咁差,而大陸咁好要回流,咁做乜要keep 著西人國民身份?我咁問好合理啫!

我成家都係西人國家國民而我又係回流,我咁做只係別國搵著數然後交稅俾我國去益我國。

唔通師兄又係咁想 ...
小學雞

引用:
原帖由 bitebite 於 2019-1-9 08:39 AM 發表
文中最後一句很有意思.....

英國公投退歐的教訓

https://www.am730.com.hk/column/share/157033

昨文以英國公投脫歐為例,說明政府在施政的時候,不可能事事都以民意為依歸。土地供應專責小組的發言人說,政府若是選擇性地推行他們的建議,而不是全面的落實的話,必須向市民解釋原因。

政府當然有責任為自己的決定向市民解釋,但專責小組不應因為做過一下民意調查 ...
英國脫歐完美演繹極致民主的弱點。倫敦一個好好的國際金融中心 變成一個死局。可惜啊!
無論民主共産理念,把一切交比政客政治體制就以為會帶來幸福?相信民生同相信共產主義其實無分別。君不見而家多少大公司覺得吾對路馬上逃離倫敦? 跟80年前因為共產黨上台前國際企業逃離大陸一樣嗎?只有自己努力為自己謀幸福才最實際。

引用:
原帖由 Psyco 於 2019-1-9 01:05 PM 發表

我就係明你班黃絲暴徒無腦.

你呢庭泛民信徒都係傻既,否則又點會出現個咁白痴既scenario, 你班友跟住泛民去佔中堵路,屌鳩90幾萬大陸單雙非,以居港權湧入香港, 搶綜援福利,搶醫院牀位,搶學位,搶公屋及推爆樓價租金.

不過,"單雙非居港權" 及 "新移民入境即享全額現金綜援與公屋",卻係帶領你哋示威堵路既泛民,喺2001年及2013年用打官司控告香港政府而掙返嚟!

你話自己係咪白 ...
算把啦師兄,佢地會動腦筋就吾會系社會最低層的無業或弱智啦!吾識答咪搬龍門標籤對方系五毛收錢做野,再而咀咒𠼦罵囉。之前咪講左小數服從多數只系最蠢的人被聰明人老點的方法囉!

引用:
原帖由 廿一比一 於 2019-1-11 10:21 AM 發表

97年後,香港人口並無像你所講,短時間內曾加90萬的情況囉。
香港本土年青夫婦生育率低,得1.2胎,依賴本土香港人生育去替代年老死亡人口既週轉率,理應錄得輕微人口下降.  甘何解香港過去10幾年會錄得人口顯著升幅?  答案明擺著就係公民黨打官司而搞出嚟既 "單、雙非居港權" 移民湧入,導致人口膨脹!  我 capture埋圖俾你睇雙非嬰兒統計已經有20萬 (2016年計).

而且仲係喺泛民拉布及司法覆核去阻止香港政府開地建屋建新市鎮下,出現既單雙非移民促成人口膨脹!

近十幾年香港既住屋,及其延伸社會資源問題就係由公民黨及泛民搞 "單、雙非居港權" 而導致!

引用:
原帖由 廿一比一 於 2019-1-11 10:21 AM 發表 

97年後,香港人口並無像你所講,短時間內曾加90萬的情況囉。
嗰每日150件香港無權審批拒絕既 "單程證",咪就係公民黨用莊豐源案,所搞出嚟既 "單雙非居港權" 當中既 "單非居港權" 囉.

(1) 由2003開始,截至2016年計,共14年,單非人數:
14年x365日x150件 = 76萬6千幾個單非!!

(2) 直接capture 數據報導你睇,截致2016年,衝關生產既雙非嬰人數超過20萬!! (睇附圖既紅圈 highlight 數據).

所以截至2016計, 單雙非居港權既移民人數就係 (1) 單非 76萬6千 + (2) 雙非 20萬 = 96萬6千

今日已經係2018年,一定唔止累積 96萬單雙非呢個數,我話90幾萬單雙非又有無錯? 你居必然話香港無出現90萬大陸移民湧入情況?!

你上意識扮睇唔明無關係,你潛意識都已經明白自己柒咗,其他師兄更加睇到你柒到要扮傻扮唔明,不過唔係呃別人,只係你自己呃自己,柒到核爆.

你呢啲黃絲咪頭腦簡單到,以為單非移民既單程証由大陸派發,就代表大陸主動握有對香港移民審批權,現今呢個單非血裔查證及審批出關證既運作制度,正正係公民黨律師與黃底法官李國能,喺2001年雙非鼻祖莊豐源案裁決中,硬塞俾大陸政府所造成.

就係你班港奸公民黨出賣香港,搞出單雙非居港權!

你呢啲泛民信徒都係傻既,否則又點會出現個咁白痴既scenario, 你班友跟住泛民去佔中堵路,屌鳩90幾萬大陸單雙非,以居港權湧入香港, 搶綜援福利,搶醫院牀位,搶學位,搶公屋及推爆樓價租金.

不過,"單雙非居港權" 及新移民入境即享全額現金綜援與公屋,卻係帶領你哋示威堵路既泛民,喺2001年及2013年用打官司控告香港政府而掙返嚟!

你話吊鬼唔吊鬼?

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-13 11:15 AM 發表

小學雞
你既然唔肯放棄西人國家國籍,你係度吹乜「愛國」先得架?呢d叫做身體最誠實!笑死

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 11:01 AM 發表

你應該去娛樂版講呢d喎!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-13 02:11 PM 發表

你應該去娛樂版講呢d喎!
你下午之後睇唔出有物問題

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-1-13 11:01 AM 發表

返大陸食埋呢碗會更有創意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]