• 瀏覽: 5,158
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
+2
因為佢地唔駛用腦,只捉住幾點猛踩就得,好似某人咁一味話佢"肥",但無視它在現實中的飛行表現,完全缺乏客觀事實。F-35 是近代最大單一軍購軍研案,涉及的人實在太多,金額鉅大爭議一定多,正如香港要填海一講要幾百億就好多人出來嘈同理,又點唔好點差點影響到。

好簡單,如果 F-35 真係好似班智障咁講到差,各國真係會甘願大量採購?真係當各國高級官員和軍事專家係廢的?睇 2018 red flag 演習後飛行員第一身訪談最好,基本上係一面倒說 F-35 在空戰帶來新優勢,其戰術運用和第四代機有非常大分別。F-35 成為未來主戰戰機係肯定的,以美軍那種等級的科研能力,F-35 只會越來越強,正如 F-16 已非 1970 年代那樣。

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-9 09:55 AM 發表

隱身皮呀,外觀?!

D漢奸為狗糧扼殺科學討論顛倒是非
你講科學?你有幾可真係討論軍事丫,咪一味話人漢奸囉....... 科學喎.....

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-9 09:51 AM 發表

為狗糧
嘿,你回呢 D 咪岩你身份囉。

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-9 10:47 AM 發表

立馬現身
嗯?你真係無野好回喇?多謝你跳出來俾人知你回野有幾廢呀。

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-9 02:25 PM 發表

你講咩嘢呀?咩夠唔夠薑入去呀?
以佢唔知咩邏輯,呢到所有人都唔應該討論 F-35,因我好肯定呢到無人開過 F-35;小學生討論方式。

引用:
原帖由 Simon好開心 於 2019-1-9 02:36 PM 發表

實踐係檢驗真理嘅唯一標準,得把口吹係人都識!
戰例一:
1991 波斯灣戰爭第一槍,就是美陸軍 AH-64 超低空入侵伊拉克領空擊毀防空雷達而打開缺口。

戰例二:
1981 年以色列 F-16 機隊,由以色列起飛直飛巴格達炸毀法製核反應爐。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-9 03:17 PM 發表

事實上美軍從來未有不款戰機被美國輿論天天唱衰,F-35是違一例外。
F/A-18E/F 服役時你有幾多歲?當年它被鬧得更慘喎........

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-9 03:09 PM 發表

伊拉克防空體系不健全,沒有預警機是致命傷。
不健全?唔該你用幾日時間去睇下當年伊拉克防空有幾健全喇。如果不健全就唔駛出動 AH-64 超低空避雷達吧?

真係笑而不語,中國軍方這樣封閉、透明度咁低的資訊發放,當然覺得無咩壞消息。換轉係中國媒體咁樣數 J-20,應該早就被封艇拉人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]