• 瀏覽: 12,282
  • 回覆: 9
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-8 01:34 PM 發表
1. 佢地目的係身份證,所以一定會拉低薪酬!
2. 佢地養唔熟,一有身份證就走。
3. 大陸人做乜都有目的,你以為同佢地交心,佢係為左香港身分證,為了親戚可以來香港,分分鐘搞到你屋企人離婚,小心!(我見得太多) ...
好心你吹少d水啦, 成日開d無聊po , 成日大陸人, 大陸人, 你係新界原居民? 如果唔係的話, 你咪又係大陸人後代, 物以類聚, 你咁樣質素, 自然撞到d低質大陸人啦, 香港有你呢種人, 拉低晒我地d總平均質素

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-8 10:14 PM 發表

學生簽證當身份證。你無嘢呀!
學生簽證都可以揾工使九俾錢你呀!
直接揾工都得啦。仲要俾錢你代出糧?
仲要七年喎!
揾個女同學俾舊錢佢假結婚係咪簡單啲呢?
撗掂要俾錢點解同你捱七年。
你真係當睇你貼嘅人傻定你真係傻? ...
你唔好聽佢吹啦! 專出呢d吹水貼, 作之前又唔搜查一下資料, 錯漏百出

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-8 10:28 PM 發表

邊個唔知佢吹,就係想睇吓佢點兜。
越兜越踩屎。
幾得意㗎。
佢成日作故仔, 故仔又低b,  笑能死人

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 12:17 AM 發表

我不用學,睇㡬套林青霞舊片,唱下鄧麗君d歌,都已經識聽識講!乜你要學呀?
你吹少陣啦, 台灣普通話當然易聽啦, 你試吓西北或東北, 北京,河南和青島果d普通話, 我接觸左果d人成半年先可以對答如流。聽吓唱歌就識! 係你以為自已識, 試吓用普通話語音輸入, 睇吓有幾多字沒錯

我壞疑這個樓主係G嬸, 話題跟語氣都好似

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-9 11:01 AM 發表
鄉土有D死仆街,真系可以無恥到極.
成日把60,70年代走難來香港的中國人和香淪陷21年來的日日150X拉上關系認親認戚,真系厚顏無恥卑鄙到極.

1)60,70代年中共國推行"大躍進"及"民化大革命"害死數以千萬計的中國人.當時中國人為了逃避共慘黨逼害,為家庭子女,為生存生活走難來香港的.呢批人對當時人力,資源不足的香港提供高度發展潛力及生產力.1960香港只有300萬人口.有足夠地方接收 ...
copy咁多廢話, 都改變唔到事實,無論咩原因由大陸落來都一樣, 改變唔到你係中國人的事實, 你講左等如無講

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-9 03:53 PM 發表

你講就廢話,人衰就硬要跟別人拉上關係,
中國人不等如中共國人,
中共國人用殘體字講胡虜語.
香港人講香港話用繁體字.
沒人同你拉關係, 香港就是屬於中國, 香港人就是中國人, 睇吓你本護照,唔鐘意請移民! 但就算移民都改變唔到你是中國人的事實

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:40 PM 發表

呢到大把大陸人翻牆,但又死口唔認自己犯法,真係無犯法,做乜唔認翻?
你仲唔係G嬸

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-9 09:40 PM 發表

香港人住香港,97後日日150X出乜聲,香港人不是中共國人.中共國人不等如中國人.
你應該是樓主分身吧

引用:
原帖由 nigel2014 於 2019-1-10 03:21 PM 發表

你個故仔,G嫂用吾同ac講過幾次喇
佢就係g嫂個妹g2000

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]