• 瀏覽: 12,291
  • 回覆: 215
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-8 01:34 PM 發表
1. 佢地目的係身份證,所以一定會拉低薪酬!
2. 佢地養唔熟,一有身份證就走。
3. 大陸人做乜都有目的,你以為同佢地交心,佢係為左香港身分證,為了親戚可以來香港,分分鐘搞到你屋企人離婚,小心!(我見得太多) ...
你唔請大把人請,越來越多大陸人落黎唔係秘密黎,做到出面要香港換血架喇。你唔適應嘅咪支持本土請曬港青咯。佢地都好需要你份糧

引用:
原帖由 fbb002hk 於 2019-1-9 12:24 PM 發表
咁大把南亞人搶反碗你班七頭又唔講
南亞人冇能力,讀書又唔掂。大陸人考試最叻,能力高,班廢柴唔夠人鬥咪跳出黎吠咯。老土到

引用:
原帖由 psb 於 2019-1-9 01:46 PM 發表

老婆嚟香港讀書 ......... 簡直係笑話 😂😂😂
上面解釋左

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2019-1-8 03:05 PM 發表

話唔比申請嚟香港我諗講成世都唔會做倒, 香港講人權, 好難
有泛淚民存在一天,更難

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-8 01:34 PM 發表
3. 大陸人做乜都有目的,你以為同佢地交心,佢係為左香港身分證,為了親戚可以來香港,分分鐘搞到你屋企人離婚,小心!(我見得太多) ...
香港人一樣養唔熟,唔好講其他,我就係其中一個,見老闆好生意,做左幾年,就自己出嚟搞⋯⋯

呢個世界邊度有,邊個幫邊個一世㗎?

只有你冇本事,焗住永遠喺人哋樓下!!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-8 13:34 發表
依家香港新機構,尤其是大機構,大部份老闆是大陸人。

其實以前發達果班,有幾多個唔系大陸人?

引用:
原帖由 地獄邊緣的豬🐷 於 2019-1-9 02:55 PM 發表

有泛淚民存在一天,更難
唔洗泛民, 林鄭都講人權

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2019-1-9 11:10 AM 發表

copy咁多廢話, 都改變唔到事實,無論咩原因由大陸落來都一樣, 改變唔到你係中國人的事實, 你講左等如無講
你講就廢話,人衰就硬要跟別人拉上關係,
中國人不等如中共國人,
中共國人用殘體字講胡虜語.
香港人講香港話用繁體字.

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-9 11:48 AM 發表

李嘉誠全靠佢「香港人」㗎岳父莊靜庵1960年借7000蚊美金比佢開膠花廠先有今日!

1960年7000美金可以嚮彌敦道買全棟樓
佢黎香港,你都未出世。你老豆話你知?李嘉誠證實左?
我話毛澤東比錢佢起家都得啦

引用:
原帖由 熱鬥屎馬 於 2019-1-9 04:03 PM 發表

佢黎香港,你都未出世。你老豆話你知?李嘉誠證實左?
我話毛澤東比錢佢起家都得啦
佢自己出本書寫明問親戚借錢,當時有咁㗎財力㗎人只有佢舅父,唔知唔好亂咁串人

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:19 PM 發表

大陸人唔好再翻牆了,你犯法呀!
佢又未必係翻牆㗎,佢分分鐘就係樓主所講嘅留香港工作嘅大陸人囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]