• 瀏覽: 12,280
  • 回覆: 215
引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-9 03:53 PM 發表

你講就廢話,人衰就硬要跟別人拉上關係,
中國人不等如中共國人,
中共國人用殘體字講胡虜語.
香港人講香港話用繁體字.
沒人同你拉關係, 香港就是屬於中國, 香港人就是中國人, 睇吓你本護照,唔鐘意請移民! 但就算移民都改變唔到你是中國人的事實

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:40 PM 發表

呢到大把大陸人翻牆,但又死口唔認自己犯法,真係無犯法,做乜唔認翻?
你仲唔係G嬸

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:23 PM 發表

當然叻,請槍手代考,來來去去同一班人,考左十幾年,孰能生巧!
你講呀,冇證據就係誹謗。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 19:40 發表

呢到大把大陸人翻牆,但又死口唔認自己犯法,真係無犯法,做乜唔認翻?
有人犯法咪打999報警囉。知情不報,等同串謀。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:40 PM 發表

你點知佢地翻牆㗎?人地好很可能就喺香港居住,做乜硬要話人翻牆啫?

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-1-9 20:17 發表

你講呀,冇證據就係誹謗。
佢就系揾人請槍果個囉。唔通畫公仔要畫出腸咩?

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-1-8 02:54 PM 發表

大陸人學歷degree以下跟本唔應該比佢申請嚟香港,政府每批一間公屋起碼一年貼10萬租金差額比佢吔,對香港gdp肯定係負數!

剛才搭車隔離位大媽開著手機喇叭播大媽舞曲,完全無理隔離乘客感受,你話佢!佢仲大聲過你問關你咩事,再嗌落去我驚自己變YouTube主角。點解香港咁多垃圾大陸大媽!

...
係呀,大陸人的大學學歷,比香港所有大學都高咁多,咁樣落去,香港啲大學 degree 有可能只啱做信差

引用:
原帖由 ono119394 於 2019-1-9 08:49 PM 發表

係呀,大陸人的大學學歷,比香港所有大學都高咁多,咁樣落去,香港啲大學 degree 有可能只啱做信差
我屋企個賓賓碩士畢業都係搵4500,不過大陸畢業證書上淘寶都大把

大陸人通街痾屎技術就真係高過香港人好多喇

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2019-1-9 07:33 PM 發表

沒人同你拉關係, 香港就是屬於中國, 香港人就是中國人, 睇吓你本護照,唔鐘意請移民! 但就算移民都改變唔到你是中國人的事實
香港人住香港,97後日日150X出乜聲,香港人不是中共國人.中共國人不等如中國人.

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-1-9 09:40 PM 發表

香港人住香港,97後日日150X出乜聲,香港人不是中共國人.中共國人不等如中國人.
九七前落黎香港果啲唔計數,你父母係邊度黎架?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:17 PM 發表

你知唔知咩叫專才計劃?
專才?
使鬼俾錢你代出糧咩!
專才要俾錢你代出喎!

自己無本事就酸,你老細果然有眼光,真正生意人,量材而用好嘢

引用:
原帖由 ono119394 於 2019-1-9 20:49 發表

其實依家香港的大學水凖唔錯,不過叻果的幾乎全部系大陸貨。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]