• 瀏覽: 1,551
  • 回覆: 19
真的反智

你估打工仔想做到65?

無$做到80都要啦

你又去改到80?

真的很無恥

引用:
原帖由 耿耿於懷Juno 於 2019-1-8 02:32 PM 發表
真的反智

你估打工仔想做到65?

無$做到80都要啦

你又去改到80?

真的很無恥
況且有得做先其…………

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-1-8 02:59 PM 發表

況且有得做先其…………
奇…………

反正「仇中反中」都係話只有大陸人先會要攞老綜,「本土」應該唔會有人反對。
引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-1-8 11:19 AM 發表
政府下月起調高綜援金額2.8%,但把長者綜援申請資格由60歲延至65歲,將令新申請的60至64歲人士須轉為申領成人綜援,比長者綜援少逾千元。新安排被指令60至64歲人士面對為期數年的福利「真空期」,缺少安全網。特首林鄭月娥在出席行會前回應指,有關改動是因應退休年齡延長,反映社會人口的現實,否認政府此...

777再一次發揮語言藝技⋯⋯⋯稱收緊長者綜援至65歲因應退休年齡延長⋯ ...

香港近年嘅近人情係十八歲開始有得攞
年年起碼加五巴仙

大把後生仔邊攞老綜邊反正苦lor

60 定 65........有咩影響???

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-1-8 02:59 PM 發表

況且有得做先其…………
大廈管理員,唔驚冇得做

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-1-8 03:22 PM 發表
香港近年嘅近人情係十八歲開始有得攞
年年起碼加五巴仙
扮離婚, 1碎都有得攞未計d眼鏡漁網etc津貼

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-1-8 03:02 PM 發表
已過60歲攞緊嘅 即刻停止? 無得攞?
少左一千

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-8 03:25 PM 發表

扮離婚, 1碎都有得攞未計d眼鏡漁網etc津貼
離婚有2間屋,真係爽

將老人綜援由60歲改為65歲..........唔係綜援, 其他綜援, 唔關事...........

即係 :
現時成人綜援由18歲攞到59歲, 60歲開始攞老人綜援............
改為成人綜援由18歲攞到64歲, 65歲開始攞老人綜援.............
其他交通, 社區生活, XX 補助, 住公屋免費......不變

攞綜援, 天下無敵............

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]