• 瀏覽: 24,275
  • 回覆: 145
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-8 10:36 AM 發表

做爛市,搞到去日本$1000係正常價。全行業齊齊死。
溫左經濟書未?
你連公司名也冇分得清楚

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-8 10:36 AM 發表

大家睇下呢位仁兄

香港航空咨詢服務有限公司

同香港航空

也未識分,以為是同一公司
,經濟知識水平極低

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-8 10:30 AM 發表
城邦傑青會唔會罷搭香港航空??
城邦本來無乜錢玩窮遊,國泰有錢買?

債務又多又無錢,安全都成問題。

引用:

港航幾時試過一千去日本?

做生意賺唔到錢. 大水喉都比佢陰乾.

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-1-8 11:11 AM 發表
做生意賺唔到錢. 大水喉都比佢陰乾.
佢每年都有盈利㗎

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-1-8 11:09 AM 發表

城邦本來無乜錢玩窮遊,國泰有錢買?
一語中的,惟有中資都要繼續搭

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-8 11:10 AM 發表
債務又多又無錢,安全都成問題。
你連
香港航空咨詢服務有限公司

同香港航空

也未識分,以為是同一公司
,經濟知識水平極低

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-8 09:10 發表
【本報訊】香港航空財政危機似乎露出曙光,原本市場預期該航空公司未能於本月20日前,償還一筆5.5億美元(約43億港元)債券,令債券遭大力拋售,債息曾急飆至700厘違約水平。不過有傳媒引述消息指,中國財政部轄下國家開發銀行已承諾提供資金援助,助港航渡過難關,債息應聲直線下跌。惟今年港航尚有最少兩筆涉1...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
🥺支持港航

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-1-8 10:18 AM 發表

頂難市 做壞個行業 令到其他公司要cut人
增加失業率
自己公司又賺唔到咩錢 員工人工又加唔到
我做生意咁耐 最討厭一d公司靠平價
大陸公司一向手法係咁,樂視、小米都係咁玩

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-1-8 11:10 AM 發表

港航幾時試過一千去日本?
950來回日本.

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-1-8 10:18 AM 發表

頂難市 做壞個行業 令到其他公司要cut人
增加失業率
自己公司又賺唔到咩錢 員工人工又加唔到
我做生意咁耐 最討厭一d公司靠平價
生意佬唔鐘意啫,消費者好開心吖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]