• 瀏覽: 20,924
  • 回覆: 274
  • 追帖: 1
+6
乜嘢教區高層啫?物就係邪惡輸機陳日軍囉!

引用:
原帖由 英女皇流西水 於 2019-1-8 06:46 AM 發表

唔滿意可以退出天主教,改信回教吖嘛
信印度教的濕婆神,毗濕奴派、沙克達教,或者有中國特式的佛教道教都得,悉隨尊便。

中國是就是神 , 中國神之下才是聖經中的所謂神

引用:
原帖由 bensonchow 於 2019-1-8 07:05 AM 發表
發起大遊行抗議唔跟一向程序。要求教宗下台。籌款守護教庭公義。
記得眾籌才是主題

抗議梵蒂岡欽點
要求一人一票真普選教區主教囉

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2019-1-8 07:18 AM 發表
挑,唔鍾意咪脫離lor, 當年英國天主教都係唔鍾意教廷而脫出黎做聖公會。
教會唔知有冇得洗底再黎過呢?

引用:
原帖由 bomdhead 於 8/1/2019 05:33 發表
【本報訊】天主教香港教區主教楊鳴章病逝,接任人選引起各方關注。梵蒂岡教廷一反過去慣例,不讓香港教區自行推選署任主教,另行委任前年已卸任的榮休主教湯漢樞機為香港教區宗座署理(Apostolic Administrator),暫管教區,變相令傳聞因政治立場而不獲北京「祝福」的輔理主教夏志誠被架空。部份教會中人及學者均認為安排極不尋常,質疑與北京干預有關。

有神職人員批評,今次安排是赤裸裸的干預, ...
又屈左中央先
真係好屈
不如拿個釘書機釘幾下自己……更似

引用:
原帖由 bomdhead 於 8/1/2019 05:48 發表
【楊鳴章病逝】下任主教有變數 敢言夏志誠或不獲中國「祝福」 - YouTube

湯漢臨危受命, 教廷即時行動, 擺明唔like你條黃主教!
有問題既話……佢可以唔做既啫
爛果你唔批鬥佢??

中國神 > 聖經神 > 摩西 / 施洗約翰 / 耶穌

各位教友 要分清楚等級

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 8/1/2019 05:52 發表
為甚麼總要挑撥離間呢?
食左九糧係咁

咁教宗都唔係直選拉,又唔見你去炳

引用:
原帖由 bomdhead 於 8/1/2019 06:10 發表

毒果一貫作風, 仲首頁頭條, 唯恐天下不亂!
身為天主教徒, 分分鐘分黨分派, 互相排斥!
https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/20190108/rphoto/1546879074_dc61.jpg ...
佢又唔夠膽屈教廷
成隻門口狗咁

引用:
原帖由 睇天做人 於 8/1/2019 06:26 發表
重唔上書教廷,司法67?!
門口狗……汪一聲都唔敢

引用:
原帖由 skyeyes 於 2019-1-8 08:22 AM 發表

應該係上書天庭
親身去天庭司法67
阿門

引用:
原帖由 騎豬王 於 2019-1-8 09:17 AM 發表

門口狗……汪一聲都唔敢
分分鐘都係一編作文

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]