註冊 登入

[民生討論] 最重要係取消每日150單程証,否則搵幾多地冇幾多地!

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-7 11:45 PM 發表

甚麼棕地農地填海地,

幾多地都會俾大陸L慢慢佔據. 香港人愈住愈細.

唔係有地就要起屋住人, 最重要係取消每日150單程証!
150個係商機,不是負累💪💪

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 dummy832 於 2019-1-8 08:49 AM 發表

你太天真,d大陸撚係會不擇手段將原本上咗巴士既人推落巴士然後自己上
真香港人[原居民]就係咁俾新舊香港人[大陸撚]逼迫架喇。

引用:
原帖由 前後抽插 於 2019-1-8 08:51 AM 發表

仲有趕走埋南亞狗
班南亞賤種一定要走,佢地唔係做賊就係做黑社會,好似唔識做好人咩。

引用:
原帖由 世上只有…… 於 2019-1-8 12:10 AM 發表

唔爭在取消埋有外國護照、有外國居留權,返嚟香港乞食果D香港人
立法會,建制咪全部要out

引用:
原帖由 hellexpress 於 2019-1-8 12:23 AM 發表

當年係公民黨以及泛民成功爭取佢地可以落黎, 政府當初係唔想佢地落黎, 終審庭判佢地有權落黎, 呢D已經係佢地既人權
請你專重法庭判決, 法治社會, 以及別人既人權
唔好成日話要爭取人權, 跟住就漠視別人人權 ...
最好笑係班人一邊盲支持飯民,一邊憎大陸人, 但佢地智障到唔知係佢地支持緊既政棍成功幫大陸人爭取

回覆 引用 TOP

大陸咁好點解仲要嚟香港呢?港男娶咗北妺應該索性返大陸住呢世都唔好返香港!

引用:
原帖由 haappy78901 於 2019-1-8 09:22 AM 發表

班南亞賤種一定要走,佢地唔係做賊就係做黑社會,好似唔識做好人咩。
來攞著數仲要危害香港治安正垃賤種來

引用:
原帖由 hellexpress 於 2019-1-8 12:23 AM 發表

當年係公民黨以及泛民成功爭取佢地可以落黎, 政府當初係唔想佢地落黎, 終審庭判佢地有權落黎, 呢D已經係佢地既人權
請你專重法庭判決, 法治社會, 以及別人既人權
唔好成日話要爭取人權, 跟住就漠視別人人權 ...
其實是否樓主
今日的我 (現在反對)
打到昨日的我 (以前支持咩咩人, 間接支持咗"自己今日反對的事")
??

筆名: 吉禾希 望

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-7 11:45 PM 發表

甚麼棕地農地填海地,

前宗主國臨走都俾左好多蕉皮俾香港人採!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2019-1-8 12:46 AM 發表

C兄你講哂我要講的
但裝睡的人是叫不醒的
更重要佢想催眠再多啲人陪佢裝睡,當年嘅事有曬文件,上曬電視情況歷歷在目,當年搞事嗰班人到今時今日可以調返轉頭指責中央政府同特區政府但係仲有人信,泛民嘅洗腦功夫確係有一手,日日喺度嘈收返150個單程證名額審批權,如果中央政府真係唔理畀返個審批權特區政府,到時按終審法院判決,所有合資格人士,係唔需要再審批馬上落嚟,終審法院嘅你低能法 ...
講得好!屌成班傻閪!泛民正屎忽鬼,醒未啊傻仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 haappy78901 於 2019-1-8 09:21 AM 發表

真香港人[原居民]就係咁俾新舊香港人[大陸撚]逼迫架喇。
所以大陸撚真係屎都唔夠佢地臭:

引用:

甚麼棕地農地填海地,

最應該就係無丁權都應該走。反正都係外來人口及其後代。早嚟小小就嘈嘈嘈,反反反。就因為係外來人口後代身份就可以?唔鐘意150配額,你可以反去祖籍架

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-8 12:43 AM 發表

滿左嘅巴士唔可以再上客,就係甘簡單!
巴士到站會落客,
人會死是必然。
無丁權的外來人口,
早點反回祖籍啦!
落嚟香港搶資源,
有口話人無口話自己,
衰到呢!

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
引用:
原帖由 dummy832 於 2019-1-8 10:04 AM 發表

所以大陸撚真係屎都唔夠佢地臭:
你有丁權族譜嗎?
無的話,
高尚得去邊?
咪又係外來人口,
50步笑100步。

佢被迫叫做綠毛假髮狗
佢好鐘意食爛屎
更鐘意睇毒狗點浸死,
而且係一隻一隻咁浸死。
引用:
原帖由 wasana 於 2019-1-8 10:09 AM 發表

你有丁權族譜嗎?
無的話,
高尚得去邊?
咪又係外來人口,
50步笑100步。
仲G大家都知大陸撚係就撚賤

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。