• 瀏覽: 10,875
  • 回覆: 139
+6
引用:
原帖由 吳尊函 於 2019-1-8 11:15 PM 發表

點取消,講就 天下無敵
9吹你當真?

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-1-8 11:23 PM 發表

9吹你當真?
我點知你吹啫

引用:
原帖由 吳尊函 於 2019-1-8 11:26 PM 發表

我點知你吹啫
放鬆下遮

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-1-8 11:27 PM 發表

放鬆下遮
樓主同你一樣 齋吹唔做

引用:
原帖由 吳尊函 於 2019-1-8 11:28 PM 發表

樓主同你一樣 齋吹唔做
有乜可以做!
黃,藍都要保住呢班人,因為呢班人先會得行投票,
我地呢d土生土長香港,投票比呢班政棍?啦。。。

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-1-8 11:31 PM 發表

有乜可以做!
黃,藍都要保住呢班人,因為呢班人先會得行投票,
我地呢d土生土長香港,投票比呢班政棍?啦。。。
大家擺明攞選票,但藍絲一定着數。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-8 08:01 PM 發表

有出世紙但有外國籍呢?
樓上我答左啦

大陸人應該世代為奴, 永遠冇資格用香港福利

係廣東搵塊地起個小香港跟足香港制度,等新移民唔使湧港

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-1-9 12:09 AM 發表
大陸人應該世代為奴, 永遠冇資格用香港福利
你呢個建議違返民主黨既政治立埸,睇相.

引用:
原帖由 吳尊函 於 2019-1-8 11:34 PM 發表

大家擺明攞選票,但藍絲一定着數。
我哋對抗泛民黃巾賊既籃絲着數,係因為我哋團結對抗你班港奸.

你睇埋呢啲 list 先,睇吓邊個三翻四次出賣香港人,呢啲三翻四次有邊建制派律師搞? 係無.

(1) 1998年人蛇兒童居港權案,即是吳嘉玲案 (民主黨及社組發動,由公民黨前身 - 45條關注組既吳靄儀律司團告香港入境署);

(2) 到2001年雙非鼻祖莊豐源案,搞出單雙非居港權 (公民黨前身 - 45條關注組,公民黨黨鞭 李志喜);

(3) 到2012年,幫28萬菲印女傭控告香港入境署,搶奪入籍居港權 (公民黨黨鞭 李志喜);

(4) 到2013年幫新移民控告社會福利署,搞出新移民入境即享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組,蔡耀昌);

(5) 到現今不斷既南亞假難民聲請案 (公民黨,民主黨及工黨),等等……

以上咁多泛民及黃底法官棟鳩香港既官司,延續十幾年,三翻四次,一而再,再而三去棟鳩本土香港人利益! 呢啲咁多單棟鳩香港既官司,點解全部都由泛民去搞?  因為建建制派律師都拒絕幫外人棟鳩香港,反而泛民律師就熱衷搞呢類官司去出賣香港人!

而且次次都係香港特區政府律政司領班出庭,跟棟鳩香港人利益既泛民律師對陣.

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-7 23:45 發表
甚麼棕地農地填海地,

幾多地都會俾大陸L慢慢佔據. 香港人愈住愈細.

唔係有地就要起屋住人, 最重要係取消每日150單程証!
幾時輪香港話時?審批權係屬外交事務,香港係無權話事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]