• 瀏覽: 10,866
  • 回覆: 139
+6
樓主知唔知香港平均每日死幾多人又有幾多人出世?

不如強制安樂死

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-7 11:45 PM 發表
甚麼棕地農地填海地,

幾多地都會俾大陸L慢慢佔據. 香港人愈住愈細.

唔係有地就要起屋住人, 最重要係取消每日150單程証!
冇可能啦

引用:
原帖由 世上只有…… 於 2019-1-8 12:10 AM 發表
唔爭在取消埋有外國護照、有外國居留權,返嚟香港乞食果D香港人
咁好多大陸官員子女同大陸富二代移民香港都要out, 包括華為太子女。 佢地大部份都有雙重國藉!

引用:
原帖由 anish01 於 2019-1-8 01:50 PM 發表

咁好多大陸官員子女同大陸富二代移民香港都要out, 包括華為太子女。 佢地大部份都有雙重國藉!
都要out,鎖港,冇出世紙都唔可以留低

算把啦樓主,呢度好多人都係係香港出世幾十年既真香港人,150單程証乜人攪出黎點會唔知呀,以為收錢日日係度出貼就可以洗到我地腦,你估係d日日食毒果d90,00後咩

源頭減廢
先從宅男宅女入手,不可北上結婚

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-1-7 11:45 PM 發表
甚麼棕地農地填海地,

幾多地都會俾大陸L慢慢佔據. 香港人愈住愈細.

唔係有地就要起屋住人, 最重要係取消每日150單程証!
你應該說的是150人之中, 要大部份是精英人才; 才可以來香港

引用:
原帖由 elviskwok 於 2019-1-8 12:33 PM 發表

可惜仲有好多人唔理解
點解咁多人唔理解?
因為係港人自己搞出嚟囉。
周圍都有家庭團聚㗎啦。
你無老婆係大陸當然覺得唔需要家庭團聚,咁有家庭係大陸嘅港人會點諗?
咁外國人係香港結婚,人哋申請你去人哋嗰度你又覺得合唔合理?

引用:
原帖由 世上只有…… 於 2019-1-8 12:53 PM 發表

我理得佢建制定泛民,總之out,out,out
特首全家都係英國人喎。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-8 07:37 PM 發表

特首全家都係英國人喎。
我理9佢係邊個都要走,97後冇出世紙都要走

引用:
原帖由 世上只有…… 於 2019-1-8 07:58 PM 發表

我理9佢係邊個都要走,97後冇出世紙都要走
有出世紙但有外國籍呢?

特首子女有外國籍有無影響特首嘅施政?
有嘅話請舉出係咩?
特首嘅家人係唔係循正當手法入籍外國?
如果係正當途徑仲係唔係違法?
點解平民百姓可以移民而特首子女又唔可以?
特首子女唔可以有自己嘅生活取向?
咁仲算唔算民主自由?
你有咩權決定人哋嘅選擇?
就正如一早就知老蔣老婆係美國籍,馬英九女兒都有外國籍,我都唔覺有咩問題。呢樣先係尊重人嘅選擇。
有啲人成日講中共嘅官員同官員子女有外國籍。
咁中共嘅官員又從咩途徑去入籍?
外國無審查?
移民真係咁容易。求九其就批?尤其身份咁特殊嘅人。
最得意嘅係呢啲人係邊度知道高官同高官子女有外籍?
外國無保障私隱嘅?

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-8 12:39 AM 發表
支持150人政策
單程証乃講嬰年代行之有效政策
解決劣質港男溝唔到港女老問題
亦符合同族融合, 

講嬰年代75人
末代最受歡迎蛋Tart講督肥彭見証此成就決定由75倍增至150 ...
你唔係話 劣質樓主呢D人呀,唔驚㗎啦,佢地對住個mon可以打飛機,根本唔須要老婆,就算有女嫁比D廢柴,有L錢養咩,咪盞帶線帽。

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-1-8 01:24 AM 發表
只要吹消呢班人福黎,就冇人會落黎!
點取消,講就 天下無敵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]