• 瀏覽: 64,760
  • 回覆: 860
  • 追帖: 5
+6
唔蝦你仲可以蝦邊個呀?

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-7 04:53 PM 發表
政府今日(7日)公布,由下月1日起,將調高綜合社會保障援助(綜援)計劃的標準項目金額,以及公共福利金計劃下的高齡津貼,包...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190107/photo/bkn-20190107151025937-0107_00822_001_01b.jpg?20190107162430

冇陰功囉!
老人家都蝦?
乜嘢政府嚟㗎?
咁衰嘅!

新聞 ...
其實港中政府好人慈, 港英政府時代乜福利都冇, 果時又冇人出聲!?

建議有安樂死咁乜搞點囉!

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-1-7 05:09 PM 發表
其實港中政府好人慈, 港英政府時代乜福利都冇, 果時又冇人出聲!?
港英時最大福利係廉租屋、9年免費教育,當時唔洗住木屋,人人有書讀,唔洗交學費,已好滿足

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-1-7 05:12 PM 發表

港英時最大福利係廉租屋、9年免費教育,當時唔洗住木屋,人人有書讀,唔洗交學費,已好滿足
覺得家下d人有[人心不足蛇吞象]之感, 乜乜津貼多籮籮, 仲𠼱!

綜援已經係安全網,只不過唔當你係長者少一點現金,其實綜援仲有好多其他津貼。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2019-1-7 05:26 PM 發表
綜援已經係安全網,只不過唔當你係長者少一點現金,其實綜援仲有好多其他津貼。
別說穿

麥當勞衣家都唔多請老野, 要佢地做咩?政府又唔俾D老人家自己擺檔搵食, 要逼D老人家出去被D年青人笑阻住地球轉

應該設多些墟市平租給老人家當地就業, 可抗領展之餘, 又唔洗60歲咁辛苦逼車, 抵抗力不好好易惹流感, 你睇劉德華唱十場都頂唔順就知啦!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-1-7 05:12 PM 發表

港英年代無領展,租金物價無咁難負擔

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-7 04:53 PM 發表
政府今日(7日)公布,由下月1日起,將調高綜合社會保障援助(綜援)計劃的標準項目金額,以及公共福利金計劃下的高齡津貼,包...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190107/photo/bkn-20190107151025937-0107_00822_001_01b.jpg?20190107162430

冇陰功囉!
老人家都蝦?
乜嘢政府嚟㗎?
咁衰嘅!

新聞 ...
乜即係削福利?

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2019-1-7 05:26 PM 發表
即係點?果d正常生果金呀冇cut到?

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-1-7 05:09 PM 發表
孤寒刻薄是香港政府作風已經出哂名就算你點樣護航都無用。

公務員退休金應該調番到55歲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]