• 瀏覽: 11,927
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1
+2
香港航空一筆5.5億美元(約43億港元)債券將於本月20日到期,逼在眉睫之際,債息不斷抽升,不過《REDD Intelligence》引述消息指出,國家開發銀行(CDB)已經承諾幫港航度過難關,提供資金5.5億美元覆蓋債務缺口,而這個決定僅僅是上周才下決定。...

可能無事喎

新聞來源連結:

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190107/59114252

睇下有冇乜公佈了

有中國呢支大水喉射住
實無事啦

債息百鳩幾厘果陣博佢too big to fall 而重注買左既投資者贏到笑

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-1-7 04:27 PM 發表
有中國呢支大水喉射住
實無事啦
睇下遲D的公佈啦

引用:
原帖由 rchow12 於 2019-1-7 04:29 PM 發表
債息百鳩幾厘果陣博佢too big to fall 而重注買左既投資者贏到笑
都係鬼鬼地單嘢

仲還8.5億俾海航。3月,12月又有2筆債要還。邊間銀行借俾它等於倒錢落海。

引用:
原帖由 rchow12 於 2019-1-7 04:29 PM 發表
哩隻一手入場都係百幾個算係比較平民,個日見到有97% ,低博到爆,馬上打比個AA問,佢覆咗買三兩手當散戶無咁高息,得52%,最盡傾到55%,食水好深……

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-7 04:57 PM 發表
仲還8.5億俾海航。3月,12月又有2筆債要還。邊間銀行借俾它等於倒錢落海。
還8.5億俾海航?
你柒完未?你有冇睇清楚單新聞?

引用:
就係這班人放風ja, 個價炒番上去就賺到笑。1月20見真章

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-1-7 04:59 PM 發表

還8.5億俾海航?
你柒完未?你有冇睇清楚單新聞?
唔會有人夠膽坐。都係要等破產喇

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-7 05:01 PM 發表

唔會有人夠膽坐。都係要等破產喇
我係問你有冇睇清楚8.5億呢單新聞?
你㭍完未

快快清盤喇,銀行借43億唔會有得還,又多一筆壞帳。到時齊齊結業。

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-1-7 05:20 PM 發表

我係問你有冇睇清楚8.5億呢單新聞?
你㭍完未
快快還錢俾海行。到時43億又唔夠找數。3月都係死喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]