• 瀏覽: 39,701
  • 回覆: 782
  • 追帖: 1
首先封鎖南海及第一島錬。

台灣海峽劃定為軍演區域。

導彈掃哂台灣雷達及防空導彈據點。

解放軍軍機控制台灣空域。

空運解放軍到台灣捉菜菜子即時打靶。

估計由宣布封鎖,軍演到斬首。都要一個星期。

引用:
原帖由 lewark 於 7/1/2019 08:47 發表

估計由宣布封鎖,軍演到斬首。都要一個星期。 ...
我覺得無咁快,起碼搞幾星期…

不過見到你話捉蔡英文返大陸把靶,真係諗起都開心!

引用:
原帖由 x747x 於 2019-1-7 09:26 AM 發表

我覺得無咁快,起碼搞幾星期…

不過見到你話捉蔡英文返大陸把靶,真係諗起都開心!
同美國傾掂數先。

等美國知難而退就可以動手。

引用:
原帖由 lewark 於 2019-1-7 09:33 AM 發表

同美國傾掂數先。

等美國知難而退就可以動手。
同美國是不可能傾得掂數的,美國是不會願意台灣回大陸懷抱的,只有用5、6個航母戰鬥群包圍台灣,然後動手攻擊登陸佔領,才能奪得台灣的領土。所以大陸現在就是全力造軍艦,等數量夠了便可收複台灣。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-7 09:44 AM 發表

同美國是不可能傾得掂數的,美國是不會願意台灣回大陸懷抱的,只有用5、6個航母戰鬥群包圍台灣,然後動手攻擊登陸佔領,才能奪得台灣的領土。所以大陸現在就是全力造軍艦,等數量夠了便可收複台灣。 ...
打台灣唔使航母架。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-7 09:51 AM 發表

打台灣唔使航母架。
航母從東面進攻台灣,因為台灣空軍山洞口是向東的,第二就是在海面形成阻止美海軍艦隊靠近,所以航母在對台戰爭中是必須的。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-1-7 09:55 AM 發表

航母從東面進攻台灣,因為台灣空軍山洞口是向東的,第二就是在海面形成阻止美海軍艦隊靠近,所以航母在對台戰爭中是必須的。
中共國又可以拖幾年才去武統。

一年之內難以攻下

引用:
原帖由 lewark 於 2019-1-7 08:47 AM 發表

捉埋李登龜打靶

引用:
原帖由 lewark 於 2019-1-7 08:47 AM 發表

第一步,封鎖南海,第一島鏈,夠實力做到咩?
凈係美軍,解放軍已搞唔掂。

引用:

當年天津解放,預算係三個月,結果係 29 個鈡頭!

攪得掂美國先講 🙄

引用:
原帖由 silanai 於 2019-1-7 11:16 AM 發表
攪得掂美國先講 🙄
係嚇窒美國唔敢幫手就可能武統。

航母祗係應用系無制空權的地方,台灣,中國有絕對制空權,基本上,幾個炸彈之母,灣灣空軍就完了,登岸其實就好似坐遊船過去一般。灣灣軍隊的戰力,算吧啦!至於老美,有東方系列招呼,唔使航母。宜家最驚係愚民走岀尼,到時唔知殺唔殺!不過,應用中國人不打中國人,所以,留系屋企係中國人,走岀尼係台灣人,解解應該帶埋二師城管去,由城管搞掂宜班友!

三天吧,
之前先把宣傳做足了,兵力準備好,而美軍根本沒支援的意思。
然后,以國民黨為主的台軍,面對必輸之戰,不願為民進黨和台獨白白犧牲,攻入總統府活捉偽總統。
解放軍順利登陸,和平統一台灣,論功行賞,有功的賞官,平民發統一獎金,一國兩制,台灣人做50年特權中國人:
保留台灣特區互照,台灣人可以隨意進出大陸,大陸人去台灣需要簽證。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]