• 瀏覽: 2,677
  • 回覆: 31
+2

https://www.ettoday.net/news/20190105/1348553.htm

伊朗呢d有骨氣,點可以唔支持?

老美制裁左咁多年究竟制裁左d乜野

要親眼看著西方日落西山,自己一向看不起的東方每日上升,除了在網上盡力悍衛自己那逆時代的觀念意識,還可以做什麼?親眼看著自己的世界觀被輾碎 (只是殖民地教育下的一個可憐犧牲品)
引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-6 09:09 PM 發表

https://www.ettoday.net/news/20190105/1348553.htm

伊朗呢d有骨氣,點可以唔支持?

老美制裁左咁多年究竟制裁左d乜野 ...
伊朗新艦得排水量1400噸,大風大浪頂得住無

點解我硬係覺得呢單新聞係搞笑嘅

中共科技都可以領先美國廿年, 點解伊朗炮艇唔可以插爆老美?

遠洋中俄伊加埋也唔是美國海軍的對手。

睇到真係笑死, 唔好咁意氣用事啦, 伊朗派軍艦去西太平洋? 用五個月時間到, 回航又用五個月? 去邊補給呀? 佢係被制裁架, 你唔食船員都要食架.

要五個月....三架軍艦.....係咪其中有兩架係補給艦來?

好!大力啲插。

五個月是要繞好望角嗎?長航程對千餘噸艦有點勉強,不只適航性,補給才是大問題。伊朗補給航是什麼水平?

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2019-1-7 10:15 AM 發表
五個月是要繞好望角嗎?長航程對千餘噸艦有點勉強,不只適航性,補給才是大問題。伊朗補給航是什麼水平?
正常係係蘇爾士運河去地中海再去大西洋。

大西洋咁大...... 咩後花園呢 D 低能詞語都唔知邊個想出來的。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-1-7 01:55 AM 發表
睇到真係笑死, 唔好咁意氣用事啦, 伊朗派軍艦去西太平洋? 用五個月時間到, 回航又用五個月? 去邊補給呀? 佢係被制裁架, 你唔食船員都要食架.
兼做漁船,日日食新鮮海魚!

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2019-1-7 10:15 AM 發表
目的地是委內瑞拉,美國另一個後花園,小菊花

引用:
原帖由 Simon好開心 於 2019-1-6 10:07 PM 發表
點解我硬係覺得呢單新聞係搞笑嘅
伊朗不過學柒普鬥吹者,美國總統也大話精、吹牛王,同渠鬥癲廢吹亦無乜所謂。以伊朗的實力,有戰艦都留返在波斯灣,萬一不覺意,屎窟撞棍一支導彈打中美航母,那就發達咯。

引用:
原帖由 69780501 於 2019-1-6 10:46 PM 發表
遠洋中俄伊加埋也唔是美國海軍的對手。
睇怎打法啦。中、俄的核攻擊潛艇在遠洋對美艦是極大威脅,尤其是鵝頭的,只睇水面才是美國優勢。

次序
1穆斯林圍攻以色列 美航母救以色列全軍覆沒
2美帝崩潰 強大新波斯出現
3中俄波斯帶領全球圍攻美國本土

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]