• 瀏覽: 4,074
  • 回覆: 48
+2
食肆成日用支付寶等都有優惠 除了搭車已很少用八達通

老實最重要,八達通要贏就謝絕一切租機同交易手續費,咁話一句,只要商戶零租機及交易手續費免,要贏番使用率一定得。

轉數快賣旗, 我或者會支持下...
我從來唔帶散紙出街.. 有時想買旗支持下D大型慈善機構都愛莫能助.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-1-6 03:37 PM 發表
八達通=香港的核心價值=拒絕大陸化
所以: 八達通=無得輸
除非你係八達通的大股東,
否則勸你唔好講d自己控制唔到的野啦,
就上次班豬西先盲反QR code收付款,
講到八達通點點點好,
唔夠兩日, 八達通便宣佈推出手機app掃Qr code,
一巴就摑撚左埋個班無腦死豬西度

群雄逐鹿

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-1-6 04:31 PM 發表
講到八達通點點點好,
一巴就摑撚左埋個班無腦死豬西度 ...
依個笑咗。

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-1-6 04:31 PM 發表
講到八達通點點點好,
一巴就摑撚左埋個班無腦死豬西度 ...
跟車太貼.....

QR Code 是日本人發明, 
我們八達通是用日本技術。 
拒絕大陸化 . 

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-1-6 04:43 PM 發表
QR Code 是日本人發明, 
我們八達通是用日本技術。 
拒絕大陸化 . 
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27944454&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

😜

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-1-6 03:37 PM 發表
只要港鐵搭車唔比優惠其它公司,點都支撐到
派錢都系最有效。

港鐵,九巴,新巴城巴好快會加入支付寶和微信支付,好先進和方便,以後出門只帶一部電話就可以吃住玩樂一機0k晒!勁。

引用:
原帖由 Brian668 於 2019-1-6 09:23 PM 發表
港鐵,九巴,新巴城巴好快會加入支付寶和微信支付,好先進和方便,以後出門只帶一部電話就可以吃住玩樂一機0k晒!勁。
優勝劣汰,市場係咁

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-1-6 03:30 PM 發表
我的小店已經用轉數快做了幾次生意, 不錯, 係好的我要贊。 
香港的支付寶商業版是要收費的, 我不用。
大陸收千分之二至千分六,好低,香港收幾多% ?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-1-6 04:12 PM 發表
用乜都好過用eps, 要收佢皮就真. 
Agree, epsco 頂吾到好多年。

各有各做,各有各市場。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]